Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: gazetesindeki
Deprem ve Terör Gerçeği
"Milletçe ilk ve en önemli işimiz terör ve deprem gerçeği ile baş edecek tedbirler almak! Depremi kontrol için, yer üstüne kurduğumuz gibi yer altına da MOBESE kameraları (erken uyarı sistemleri) yerleştirelim. Terörü ve bölgeyi kontrol için de profesyonel ordu kuralım.
Daimi karargâh merkezi de Hakkari olsun! Kültürümüzde, "Hırsızla müşterinin ne zaman geleceği belli olmaz" diye bir deyim vardır. Yaşadıklarımızdan anlıyoruz ki benzer şekilde; depremle terörün de ne zaman ortaya çıkacağı belli değil..."
Sanata İlgi Büyük - Türkiye Gazetesi I 2011
Gazetelerin Kültür Sanat sayfalarını hazırlayanlar ilk defa bir araya gelerek meselelerini 2011’de konuştular. Bugün meseleleri çözülebilmiş mi? Belki kıyaslama açısından faydası olur...
Başbakan Erdoğan’a Açık Mektup - 1
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben Başbakanlığı döneminde "Anayasanın Dili" sempozyumunda yaptığı bir konuşmada, "Adeta şahdamarımızı kestiler!" cümlesinden yola çıkılarak yazılmış mektup serisinin ilk yazısı. Yıllarını Türk Dili ve Edebiyatı’na vermiş bir dertlinin Türkçe katliamına yönelik tespitleri...
Sömürge Sistematiği mi ?
"Türk Millî Eğitim müfredatındaki edebiyat eğitimi; Osmanlı, Selçuklu, Karahanlı eserlerini unutturmamak ve yerine Fransız anlayışını hâkim kılmak üzere programlanmış bir sömürge sistematiği mi? Üstelik bu; Fransız asimilasyonu da değil, gönüllü bir köleliktir."
"...Şu hâlde artık aşağılık sömürge kompleksinden sıyrılarak, Türk edebiyatını üç değil; milletimizin şân ve büyüklüğüne yakışır şekilde iki ana kategoride (Müslümanlıktan önce, Müslümanlıktan sonra) değerlendirmek, realitenin bir gereğidir."
Şiirden Köşeyi Döndüler - Türkiye Gazetesi I 2011
İnsanların şiire olan merakını keşfeden dünyaca ünlü milyarder iş adamı Bob Young, yeni satın aldığı poetry.com internet sitesinde her gün şiir yarışması düzenliyor.
Bunlar da Yıkılan Ucubeler - Türkiye Gazetesi I 2011
Dönem dönem heykel krizlerimiz olur bizim... Ve bazen "sanat eseri, dokunulamaz" tartışması da yapılmaz. Yazıldığı dönem ve o dönemin heykel tartışması için bilgi kaynağı bir yazı.
Aşık Hüseyin Keleş - Seydişehir Postası I 2008
Bir yazar, kendisi gibi meraklılara ve yeteneği bulunanlara destek olabiliyorsa tecrübelidir diyebilir miyiz? Motive etmeye yönelik bir yazı...
Nükleer Tıbbı Sevdik - Türkiye Gazetesi I 2005
İnsanımız aleyhte yapılan yoğun propagandanın da etkisiyle nükleer santrallere soğuk bakıyor. Sağlık söz konusu olunca atom cihazlarının içine gönül rahatlığıyla giriyor.
Modern Vahşet - Türkiye Gazetesi I 2005
Hayvan hakları... Kürklerini zarar vermeden almak için hayvanlara akıl almaz işkenceler yapılıyor. Çin’de canlı canlı derisi yüzülen rakunların gözyaşları, insanın kanını donduruyor! Zevkler uğruna hayvanlara yapılan eziyetlere göz atmak ister misiniz?
E-Devlet Kapısı - Türkiye Gazetesi I 2005
Sadece vatandaşlık numarası ile kendisini tanıtarak bütün devlet hizmetlerinden internet ortamında faydalanabilmeyi sağlayacak e- devlet ana kapısı sistemiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.
Gök Kubbe Deliniyor - Türkiye Gazetesi I 2005
Petrol, kömür, doğal gaz gibi fosil yakıtlar küresel ısınmayı artırırken, koloroflorkarbon gazları da koruyucu ozon tabakasını kevgire çeviriyor.
Modern Hayatın İncisi Perlit - Türkiye Gazetesi I 2005
Dünyada perlitin en fazla üretilen ve tüketilen ülkesi olan ABD, perliti ilk keşfeden ülke unvanına da sahip bulunuyor. Perlitin önemini keşfeden Amerikalalılar, bu nanide ürünü çok üretiyor, çok tüketiyor. “Grinin tonlarından siyaha kadar” renk yelpazesi bulunan bu parlak madene, “inci taşı” anlamına gelen “Perlit” adını da yine Amerikalılar vermiş.
Dehşet Kayası - Türkiye Gazetesi I 2005
Güney Asya’yı vuran tsunami felaketinden sonra bilim adamları gözlerini, dünyayı bekleyen muhtemel doğa felaketlerine çevirdi. Bunlardan en ilginci ise Kanarya Takım Adalarından La Palma’daki dev kaya.
Tarıma Kanola Dopingi - Türkiye Gazetesi I 2005
Edirne’den Kars’a bütün yurdu kanola heyecanı sardı. Bu bitkinin yaygınlaşmasıyla hem yemeklik yağ açığının kapatılması, hem de petrole bağlılığın azaltılması hedefleniyor.
Bor Tekniğine Türk Damgası - Türkiye Gazetesi I 2005
Türk bilim adamları dünya çapında nemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Hidrojenin taşınmasında ortaya çıkan problem borhidrür teknolojisiyle çözülecek.
Hangi Pontus? - Türkiye Gazetesi I 2002
"...Biz Osmanlı İmparatorluğu’nu ortadan kaldırırken, Doğu’da Ermenistan, Kuzeyde Pontus Rum devleti kuracaktık; Türkiye’nin batısını da Yunanistan’a verecektik ama olmadı. Şimdi bu Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almayı düşünüyoruz ama toprağıyla nüfusuyla bize büyük geliyor. Türkiye’yi bölüp, biraz daha küçülttükten sonra ‘birkaç minik şehir devletçiği’ halinde AB’ye alırsak ancak içimize sindireceğiz” düşüncesi, yani “Sevr”dir."
KIZILDERİLİ TÜRKLER
"...Türkler’in bilinen tarihi en az M.Ö. 5 bin yıllarına dayanır. Atlantik ve Pasifik arasında onbin senedir Türkler yaşamaktadır. Üçbin yıl önce dünyanın en kalabalık milleti Türkler idi. Çinlilerin nüfusu Türklerden sonra geliyordu. Ama son ikibin yıl içinde dünyanın her köşesinde Türkler acımasızca, korkunç ve iğrenç bir soykırıma ve asimilasyona uğradı."
CHESTERFIELD
"...Üzerinde Besmele-i Şerif yazılı kaşıklar da, bulaşık ve yemek artıkları arasında kalmaktadır.
Bütün bunlar çok ince ve önemli konulardır. Hürmet veya hakaret gibi iki önemli davranış biçimi söz konusudur. Rahmet-i İlahi veya Gazab-ı ilahiye sebep olabilecek mıkyasta önemli noktalardır."
DİL ÖĞRENMEK
İşinizde başarıyı yakalamak ve idealinizi gerçekleştirmek bir ölçüde yabancı literatürü izleyebilmenize bağlıdır. “Bir lisan bir insan” sözü boşuna söylenmemiştir. Ancak ana dilimizi ve öz kültürümüzü çok sıkı korumak kaydıyla.
Ölü Diller - Yeni Meram I 2000
Dillerin dayanma ve yayılma gücü, tartışılan ve araştırılan bir konu. Dili devamlı kılan, çok kişi tarafından konuşulması mı, o dilde yazılan başeser adedinin çokluğu mu, telaffuzun kulağa hoş gelmesi midir? Ya da, dili güçlü kılan ekonomik, teknolojik ve siyasi üstünlük müdür? İnsanlara hürriyet ve medeniyet bahşeden dillerin yaşama gücü daha mı fazladır? Dayatma ve baskı ile diller yok edilebilir, tarih sahnesinden tamamiyle silinebilir mi?
MİLENYUM RÜZGARI
2000’li yılların başında Milenyum heyecanı vardı. "Hür teşebbüsün, liberal ekonominin, düşünce ve inanç hürriyetinin gittikçe popülarite kazandığı yeni milenyumda, dünya ile birlikte Türkiye ve Türk dünyası da aydınlık ufuklara açılan bir rüzgara yelken açmış bulunmaktadır. Fevkalade engeller ortaya çıkmadığı takdirde yeni milenyumun ve özellikle 21. Asrın geçtiğimiz yüzyılın müsbet gelişmelerini çok daha ileriye götüreceği aşikardır. "
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (3)
Sefa Koyuncu’nun ’Yeni Meram’ gazetesindeki 23 Haziran 1999 Tarihli Yorum Yazısı
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (2)
Sefa Koyuncu’nun ’Yeni Meram’ gazetesindeki 16 Haziran 1999 Tarihli Yorum Yazısı
SİNEMA ÖNEMLİ GÜÇ
"....Mel Gibson, 1994 yapımı “Cesur Yürek’i oynamadan önce tam bir yıl İskoçların İngilizlere karşı verdikleri mücadelenin tarihini inceliyor, araştırıyor. Duston Hoffman, Yağmur Ada filminde oynamadan önce sekiz ay boyunca Otistik hastaların eğitildiği bir merkezde kalıyor. Hastalarla birlikte eğitime katılıyor ve onları gözlemliyor." Bizde?
1-15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31-41