Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Röportajlar
BATI EFSANESİ BİTTİ!
"...edebiyat hocam, Kur’an-ı Kerim’i getirdi bana. Edebiyatım çok iyiydi. O, Kur’an’a ve Hazret-i Muhammed’e felsefeci kimliğiyle bakıyordu...."
“BATI felsefeleri artık iflas etti. Yani psikolojik, patalojik hastalık olmaya başladı” diyen Algan, “Batı tükendi, ben ne yapayım ki!”
AYDIN, DEDESİNİ ANLAMAKTAN ACİZ
..."Bugün, Yahya Kemal’i, Safahat’ı sadeleştirerek okumak, Türk insanı için büyük ayıp"...
"...Bugün İslam coğrafyasında ortak bir edebiyat kullanıyor olsaydık, Türkiye’de yazılan bir kitap Arap coğrafyasında yüz binlerce satıyor olsaydı ortak değerlerimiz, anlayışlarımız canlanırdı."
TGRT FİLMLERİ MİLLÎ SİNEMAYA ÖNCÜ OLDU
"Kültürümüzün o güzelliklerini meydana çıkarmak bizim hedefimizdir. Mesela geçenlerde Aziz Mahmud Hüdayi Hz.lerinin filmi oynadı. Her filmimiz oynatıldığı gece hem gazetenin hem de İhlas Holding Görüntülü ve Sesli Yayınlar Genel Müdürlüğünün telefonları kilitleniyor. Teşekkürler, gözyaşları..."
MUSTAFA İSEN’LE ’MUHAFAZAKÂR SANAT’ ÜZERİNE
"Faraza iki binli yıllarda Türkiye Müslümanlarının cami mimarisinin temel felsefesi neydi, temel anlayışı neydi? diye elli yıl yahut yüz yıl sonra bir sanat tarihçisi araştırma yapmaya kalkışsa bizim hangi eserimize bakarak, bizimle ilgili bir tahlilde bulunacak. Onun için Süleymaniye kendi başına çok güzeldir ama Süleymaniye’nin 20.yy.’da çağının neredeyse mükemmel teknolojisini kullanmadan, imkânlarını kullanmadan, birebir taklidini yapmak asla muhafazakâr sanat değildir. Benim muhafazakâr sanattan anladığım da beklediğim de bu değildir."
DÜNYADA İLK TELGRAFI ABDÜLMECİD ÇEKTİ
- Dünyada ilk telgraf hattı İstanbul-Köstence arasına kurulmuştur.
- İlk telgrafı Sultan Mecid, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na, oradaki Birinci Ordu’daki askerlerin hatırını sormak üzere çekmiştir.
EVRENSEL MESAJ
Kürtaj konusunu ele alan "Yaşama Hakkı" isimli filmi konu alan ve filmin yönetmeni Nurettin Özel ile yapılan röportaj önemli mesajlar içeriyor. 1998 yılında yayınlanan haberde, "Amerika’da karşı çıkan fanatik grupların kürtajcı doktorlara şarbon gazlı zarf gönderdikleri basında yer almaktadır. Avrupa ülkelerinde kürtaja karşı büyük tepki var. Hıristiyan ülkelerin çoğunda kürtaj kanunen yasak. Ülkemizde ise yılda yüz binin üzerinde kürtaj vakası olduğu bilinen bir gerçektir." deniliyor.
DAĞ HİKAYELERİ
Tabiat tutkunu fotoğraf sanatçısı ve yazar Zeki Oğuz’la yapılan Sefa Koyuncu röportajı.
SELÇUKLU’YA VEFA
Anadolu topraklarında uzun süre İslam’ın sancaktarlığını yapan imparatorluklardan Selçuklu İmparatorluğu, 3 yıllık bir çalışma ile 5 dev ciltlik eserde "Büyük Selçuklu Mirası" isiyle toplandı. 1000 yıllık mirasın yeniden insanlığa kazandırılma çalışmalarına dair bir röportaj.
YAŞAT VE YAŞA
Ediz Hun.... Türkiye’nin güler yüzlü simalarından... Sefa Koyuncu, Türkiye Gazetesi Kültür Sanat Editörlüğü döneminde Ediz Hun’la "Yaşat ki yaşayasın" kitabı üzerine yaptığı röportajı haberleştirmiş. İnsanlığa dair güzel mesajlar, mesajı almak isteyenleri bekliyor.
SİNEMA ÖNEMLİ GÜÇ
"....Mel Gibson, 1994 yapımı “Cesur Yürek’i oynamadan önce tam bir yıl İskoçların İngilizlere karşı verdikleri mücadelenin tarihini inceliyor, araştırıyor. Duston Hoffman, Yağmur Ada filminde oynamadan önce sekiz ay boyunca Otistik hastaların eğitildiği bir merkezde kalıyor. Hastalarla birlikte eğitime katılıyor ve onları gözlemliyor." Bizde?
DEDE KORKUT ULU BİLGE
"....Dede Korkut; Türk’ün ulu bilge ve kişisidir. Ona tarihin şu veya bu döneminde yaşamıştır diye bir dönem ayırmak doğru değildir. O, bizim dar günümüzde, şen günümüzde, aramızda olan bir alperendir, bir velidir, bir bilgindir; kısacası Türk toplumunun herşeyidir."