Aşk-ı Nebi Sanat Olunca
"...Bizim, istikbalimizi şekillendirmede en önemli rehberimiz, hiç kuşkusuz tarihimiz ve miras devraldığımız işte bu gönül medeniyeti, bu sevgi medeniyetidir. Tarihimizin ilim ve sanat kaynaklarıyla kucaklaştıkça, orada sadece şekil değil; tüm yaşantımızı çerçeveleyecek, bize istikamet belirleyecek bir öz, ruh ve anlayış bulacağımız, onun dışındaki her arayışta başarısız olacağımız tarih boyunca defalarca tecrübe ile sabit olmuştur."
"Hiç kuşkusuz, tüm sanat dalları gibi, geleneksel sanatlarımız da, bu alana gönül vermiş, hayatını adamış, adeta ilgilendiği sanatın içinde erimiş ustalarımız tarafından büyütülecek ve geleceğe taşınacaktır. Büyük ustalarımızın yetiştireceği çırak ve kalfalar sayesinde, inanıyorum ki gelecekte bu sanatlarımız çok daha yaygınlaşacak ve gelişecektir."
Bu Coğrafyada Yaşamak
"...Sivil anayasa çalışmalarının başlangıç gününde yapılan bu menfur saldırının, ülkemizin ihtiyacı olan sivil, katılımcı ve demokratik anayasanın yapılmasına hiçbir engel teşkil etmeyeceğini, aziz milletimizin tek vücut olarak hadiseleri sağduyuyla değerlendirmeye devam edeceğini umuyoruz" deniliyordu.
- Belli ki PKK, demokratik anayasa istemiyor."
"Meselenin bir de ekonomik boyutu var ki, o da Türk ekonomisi ve itibarının önlenemez yükselişinin ABD, Rusya ve Avrupa’yı rahatsız etmesidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 20-21 Ekim 2011 tarihlerinde Kazakistan’da düzenlenen, 1.Türk Konseyi Zirvesi’ne katılacaktı. "Türk Yüzyılı"nın resmen ilânı olacak bu toplantıya, Başbakan Erdoğan’ın katılması çok önemliydi. Çukurca’daki hain saldırı sebebiyle iptal edildi."
"Zira, bu coğrafyanın tarihinde terör yüzünden geri adım atmak yok!
- Her an şehid olmaya hazır yaşamak var!.."
SANATTA MUHAFAZAKÂR YAPILANMA
2002’de 26’ncı sırada iken, bütün iç ve dış engellemelere rağmen, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye dünyânın 17’nci, Avrupa’nın ise 8’inci büyük ekonomisi olma başarısını gösterdi. Bu gelişmenin neticesi olarak da halkın refâh seviyesi arttı.
AK Parti’nin; UNESCO insâni gelişmişlik listesinde 92’nci sırasında olan ülkemizi üst seviyelere taşıyacak Kültür San’at projeleri ise GEZİ PARKI olaylarından, 17 ve 25 ARALIK darbelerine uzanan süreçte engellendi.
TAKSİM’E CÂMİ yapılması, târihi TOPÇU KIŞLASI’nın yeniden İnşâsı, AKM’nin yenilenmesi, AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI ve 2012 yılı ortalarında TBMM’ye gelmesi beklenen TÜRKİYE SANAT KURUMU (TÜSAK) KANÛN TASARISI, engellenen projelerin başında geliyor.
İnanıyoruz ki, ERDOĞAN’ın CUMHURBAŞKANLIĞI VİZYON BELGESİ’nde belirtildiği gibi Türkiye her alanda yeni bir atılım döneline girerken, engellenen Kültür San’at projeleri de tamâmlanacaktır.
Bu çalışmamızda, genellikle siyâsi ve ekonomik açıdan değerlendirilen olaylar zincirine bir de Kültür San’at penceresinde bakılmasını sağlamayı hedefledik.