Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: dil bilimi
FIKRALARIN DİLİNDEN - OKUMAYA VAKİT YOK
Ahmet Mihat’a, yeni bir romanı yayınladığında dostlarından biri romanla ilgili bazı şeyler sordu...
FIKRALARIN DİLİNDEN - SEÇİM NUTKU
Politikacı, yazdığı seçim konuşmasını evinde prova ediyordu...
KUĞULU’DA AKŞAM - 17 AĞUSTOS 1991
Dinlenir Kuğulu’da nefesi tabîatın,
Gezinir üzerinde kuş sesleri nebâtın,
Uğuldayan dalların esrarlı gölgesinde,
Bırakılır dönerken,yorgunluğu hayatın.
İNSANLAR YAŞADIKÇA
Ömür denen sermâye durmadan harcanyor,
Yaşadıkça insanlar ölüme yaklaşıyor,
Hatırlanmıyor bile yaradılış gâyesi,
İşitse de kulaklar,ezânlar duyulmuyor.
SANÂYİ DÂVÂMIZ
Engellendi her yolla maddi kalkınmamız,
Baltaladı Avrupa, sanâyi dâvâmızı!
HORASAN ERLERİ
Şandan şöhretten uzak, şeref timsâli onlar,
Hakikat yolcuları,Hak yola baş koyanlar,
Azîz misâfirleri,azîz Anadolu’nun,
Horasan Erleri’dir bu adsız kahramanlar.
İYİ OLANI ALMALI
Almalı Avrupa’dan güzel olan tekniği,
Çirkin şeylerden almaktan bul milletin çektiği!
KENDİ İŞİNE BAK
Her işe karışanın işe faydası olmaz,
Sen kendi işine bak, her iş senden sorulmaz!
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (4)
"Milli Mücadele yıllarında pek çok yazıda Yunanlıların zulümleri dile getirilir. Halide Edip ve Yakup Kadri bunlara şahit olan ve o devrin belgelerini bize ulaştıran yazarlardır. Yazarların uslubundan bu zulümleri işleyenlere karşı duydukları nefret hisleri solunur. Bu eserler o devri aksettiren sanat eserleri olduğu gibi, daha sonraki sanatkarları besleyecek malzemeye de sahiptir."
ÇOCUKTAN BETER
Bırak oyun oynaşı, çocuk musun birader?
Anlaşılan çocuksun, belki çocuktan beter!
HEPSİ İYİ GÜZEL DE
Hayret verir insana geldiğimiz şu nokta,
Bilgisayardan sonra robotlar var ufukta,
"Uydu"lu artık hayat,hepsi iyi güzel de,
Sallanıyor insanlık ma’nevî bir boşlukta.
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (1)
"Bugün çıkıp üniveriteli gençlerimiz de dahil olmak üzere bir anket yapsak ve gündemde olan bu iki mesele hakkında ne bildiklerini sorsak, 1915 olayının bir soykırım olmadığını bize etraflıca anlatabilirler mi? Rumlar’ın S-300 füzeleri ile Türkiye’yi hatta Türk dünyâsını tehdit altına alma niyetlerinden söz edebilirler mi? Elbette birşeyler söyleyebilirler ancak yeterli derecede bilgi ve şuur sahibi olduklarını söyleyebilmemiz sordur. Sebebi ise ilköğretimden üniversite sonuna kadar bu konularda yeterli bilgi sahibi olmamalarıdır. Kitle İletişim araçlarında bu hususlarda uyarıcı ve eğitici faaliyetlerindeki eksikliktir. Daha da önemlisi şâir, hikayeci, romancı, tiyatrocu ve senaristlerimizin ortaya koydukları sanat eserlerinde millî dâvâlarımızı kâfi miktarda ele almamalarıdır."
OLACAKLARA BAK
Üzülme hiç boş yere, olup biten işleri,
Sen olacaklara bak,olan olmuş bir kere!
AVRUPA GENÇLİĞİ
İnceliyor İslâmı, Yeni Avrupalı nesli,
Gençlik gerçekleri öğrenmeye hevesli!
HAYIR VARDIR
Öyle işler vardır ki,görünüşte zarardır,
Bizim için belki de o işte hayır vardır.
GÜNÜMÜZDE MEVLANA
"Ünlü LIFE dergisi dünya çapında bir araştırma yaparak, son bin yıl içerisinde insanların hayatını etkileyen siyasi, sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri bir değerlendirmeye tabi tuttu ve yüz önemli olay ile yüz önümle kişiyi seçti. Life’in araştırmasında dünyayı etkileyen 73. Önemli insan olarak seçtiği Mevlana’yı insanlara her yerde, her şeyde Allah-ü Teala’yı aramayı öğreten bir büyük din alimi olarak tanıttı."
Sefa Koyuncu’dan "Edebiyatta Üçüncü Yeni Dönem!"
"Üçüncü Yeni Edebiyat Hareketiyle, Orhan Veli ve arkadaşlarının (Birinci Yeni – Garip) şiirimizden söküp attığı ölçü, kafiye, şekil ve şâiraneliği geri getiriyor; Cemal Süreyya ve arkadaşlarının daha da ileriye giderek (İkinci Yeni) şiirimize soktuğu anlamsızlık, saçmalık ve dağınıklığı reddediyoruz. Batı taklitçisi bu iki akımla binlerce yıllık Türk edebî zevkinin önü kesilmek, verimli kaynakların kökü kurutulmak istenmiştir. ‘Üçüncü Yeni’yle bu bölücü ve yıkıcı hareketlere set çekiyor, herkesi ölçülü, kafiyeli, şekilli ve anlamlı hâlis Türk şiirine sâhip çıkmaya çağırıyoruz!"
TÜRK İŞÇİSİ NE İSTİYOR?
" Komünizmi, hürriyet çatısı altında demokrasi temeline dayanan, istikbâli ve mukadderâtı tamamen halk irâdesine bağlı, onun reyi ile iş başına gelip giden, hür dünyasınca alışılmış, ehli ve humaniter istikâmetli, siyâsi partiler gibi zannedip aldanmamalıdır. Güzel ve parlak sözlerine kanıp, kocaman yılanın zehirli dişlerine kendisini kapdırmış, zavallı bir kurbağanın âkıbetine düşmemelidir."
GREV VE SEYDİŞEHİR
“1967 yılında Alüminyum Tesisleri’nin temeli atılmadan önce Seydişehir 6000 nüfuslu bir kasaba görünümünde idi. Tesislerin montajına başlanmasıyla birlikte ilçeye büyük bir nüfus akışı başlamış, fabrikaya dayalı sanayi ve ticaret erbabı ile bugün ilçe nüfusu 40.000’e ulaşmıştır. Çevre ilçelerden Beyşehir, Bozkır, Doğanhisar, Ilgın, Akşehir hatta Konya ilinde de Alüminyum Sanayii’ne dayalı bir sosyal ve ekonomik denge kurulmuştur.”
Mançoloji
"Büyük Göç’ün Orta Asya’dan Anadolu’ya hatta Avrupa’ya kadar incelenmesi değerli bilim adamlarımız tarafından yapılmış ve yapılmaktadır. Ancak, ilmi eserlerin okunması akademik camia ile sınırlı kalmaktadır. Barış Manço gibi gerçek bir entelektüel sanatçının hazırlayacağı “Türklüğün 4 Bin Yıllık Tarihi” belgeseli ise bütün dünyada büyük yankılar uyandırır."
“İngilizler işgal ettikleri her ülkede yaptıkları gibi Hindistan’da da Türklüğün “T”’sini bırakmamışlar, bütün izlerimizi silmişler.” Sözün özü; Mançoloji, Türkoloji (Türkbilim) demektir."
ÖCALAN SKANDALI
"Zira bu skandal Türk Milleti’nin gözünü açmaya yetecek, Batı ile kültürel münasebetlerimizi gözden geçirmemize vesile teşkil edecek boyuttadır. Hadise, millet olarak Batı’ya bakışımızın açısını etkileyecek, milli uyanışta bir dönüm noktası teşkil edecek çaptadır .
Evet, İtalya ve Batı, Öcalan konusunda Türkiye’yi hafife almıştır. Fakat Türk milleti olarak bu skandalı biz hafife alamayız."
YAVRUCUĞUM
"Kitapları açarız,
Bilgi anbarlarını,
Okudukça anlarız,
Dünü, günü, yarını."
BİRGÜN
Birgün geliyor insan,
Bin pişmanlık duyuyor.
Belki yaptıklarından,
Kendince utanıyor.
ŞEYTAN ÜÇGENİ
"Siyasi, kültürel ve ekonomik olarak niteleyebileceğimiz bu üçlü tehdidi, her Türk vatandaşı idraki ve bilgisi ölçüsünde yüreği burkularak hissetmektedir. Bu sebepledir ki Batı, Türkiye’nin iktisaden zayıf ve daima kendisine muhtaç düzeyde kalmasını istemektedir. Avrupa Birliği’ne almadığı gibi, Doğu ve Güney komşularımızla siyasi ve iktisadi bağlarımızın güçlenmesinin önündeki engel de Batı’dır."
"Bu ve benzeri sıralayabileceğimiz, bizi biz yapan, bizi diğer milletlerden farklı kılan bariz vasıflarımızı gün geçtikçe eriten, çürüten, değiştiren ve yok eden, kültürümüzü kanser gibi kemiren nedir?"
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16-30
son