Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: koyuncu
E-Devlet Kapısı - Türkiye Gazetesi I 2005
Sadece vatandaşlık numarası ile kendisini tanıtarak bütün devlet hizmetlerinden internet ortamında faydalanabilmeyi sağlayacak e- devlet ana kapısı sistemiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.
Gök Kubbe Deliniyor - Türkiye Gazetesi I 2005
Petrol, kömür, doğal gaz gibi fosil yakıtlar küresel ısınmayı artırırken, koloroflorkarbon gazları da koruyucu ozon tabakasını kevgire çeviriyor.
Modern Hayatın İncisi Perlit - Türkiye Gazetesi I 2005
Dünyada perlitin en fazla üretilen ve tüketilen ülkesi olan ABD, perliti ilk keşfeden ülke unvanına da sahip bulunuyor. Perlitin önemini keşfeden Amerikalalılar, bu nanide ürünü çok üretiyor, çok tüketiyor. “Grinin tonlarından siyaha kadar” renk yelpazesi bulunan bu parlak madene, “inci taşı” anlamına gelen “Perlit” adını da yine Amerikalılar vermiş.
Dehşet Kayası - Türkiye Gazetesi I 2005
Güney Asya’yı vuran tsunami felaketinden sonra bilim adamları gözlerini, dünyayı bekleyen muhtemel doğa felaketlerine çevirdi. Bunlardan en ilginci ise Kanarya Takım Adalarından La Palma’daki dev kaya.
Tarıma Kanola Dopingi - Türkiye Gazetesi I 2005
Edirne’den Kars’a bütün yurdu kanola heyecanı sardı. Bu bitkinin yaygınlaşmasıyla hem yemeklik yağ açığının kapatılması, hem de petrole bağlılığın azaltılması hedefleniyor.
Bor Tekniğine Türk Damgası - Türkiye Gazetesi I 2005
Türk bilim adamları dünya çapında nemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Hidrojenin taşınmasında ortaya çıkan problem borhidrür teknolojisiyle çözülecek.
Hangi Pontus? - Türkiye Gazetesi I 2002
"...Biz Osmanlı İmparatorluğu’nu ortadan kaldırırken, Doğu’da Ermenistan, Kuzeyde Pontus Rum devleti kuracaktık; Türkiye’nin batısını da Yunanistan’a verecektik ama olmadı. Şimdi bu Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almayı düşünüyoruz ama toprağıyla nüfusuyla bize büyük geliyor. Türkiye’yi bölüp, biraz daha küçülttükten sonra ‘birkaç minik şehir devletçiği’ halinde AB’ye alırsak ancak içimize sindireceğiz” düşüncesi, yani “Sevr”dir."
KIZILDERİLİ TÜRKLER
"...Türkler’in bilinen tarihi en az M.Ö. 5 bin yıllarına dayanır. Atlantik ve Pasifik arasında onbin senedir Türkler yaşamaktadır. Üçbin yıl önce dünyanın en kalabalık milleti Türkler idi. Çinlilerin nüfusu Türklerden sonra geliyordu. Ama son ikibin yıl içinde dünyanın her köşesinde Türkler acımasızca, korkunç ve iğrenç bir soykırıma ve asimilasyona uğradı."
CHESTERFIELD
"...Üzerinde Besmele-i Şerif yazılı kaşıklar da, bulaşık ve yemek artıkları arasında kalmaktadır.
Bütün bunlar çok ince ve önemli konulardır. Hürmet veya hakaret gibi iki önemli davranış biçimi söz konusudur. Rahmet-i İlahi veya Gazab-ı ilahiye sebep olabilecek mıkyasta önemli noktalardır."
DİL ÖĞRENMEK
İşinizde başarıyı yakalamak ve idealinizi gerçekleştirmek bir ölçüde yabancı literatürü izleyebilmenize bağlıdır. “Bir lisan bir insan” sözü boşuna söylenmemiştir. Ancak ana dilimizi ve öz kültürümüzü çok sıkı korumak kaydıyla.
Ölü Diller - Yeni Meram I 2000
Dillerin dayanma ve yayılma gücü, tartışılan ve araştırılan bir konu. Dili devamlı kılan, çok kişi tarafından konuşulması mı, o dilde yazılan başeser adedinin çokluğu mu, telaffuzun kulağa hoş gelmesi midir? Ya da, dili güçlü kılan ekonomik, teknolojik ve siyasi üstünlük müdür? İnsanlara hürriyet ve medeniyet bahşeden dillerin yaşama gücü daha mı fazladır? Dayatma ve baskı ile diller yok edilebilir, tarih sahnesinden tamamiyle silinebilir mi?
MİLENYUM RÜZGARI
2000’li yılların başında Milenyum heyecanı vardı. "Hür teşebbüsün, liberal ekonominin, düşünce ve inanç hürriyetinin gittikçe popülarite kazandığı yeni milenyumda, dünya ile birlikte Türkiye ve Türk dünyası da aydınlık ufuklara açılan bir rüzgara yelken açmış bulunmaktadır. Fevkalade engeller ortaya çıkmadığı takdirde yeni milenyumun ve özellikle 21. Asrın geçtiğimiz yüzyılın müsbet gelişmelerini çok daha ileriye götüreceği aşikardır. "
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (3)
Sefa Koyuncu’nun ’Yeni Meram’ gazetesindeki 23 Haziran 1999 Tarihli Yorum Yazısı
EDEBİYATIMIZDA RUMLAR VE ERMENİLER (2)
Sefa Koyuncu’nun ’Yeni Meram’ gazetesindeki 16 Haziran 1999 Tarihli Yorum Yazısı
SİNEMA ÖNEMLİ GÜÇ
"....Mel Gibson, 1994 yapımı “Cesur Yürek’i oynamadan önce tam bir yıl İskoçların İngilizlere karşı verdikleri mücadelenin tarihini inceliyor, araştırıyor. Duston Hoffman, Yağmur Ada filminde oynamadan önce sekiz ay boyunca Otistik hastaların eğitildiği bir merkezde kalıyor. Hastalarla birlikte eğitime katılıyor ve onları gözlemliyor." Bizde?
Bütün Eller Havaya - NOTLAR - 1994
1994’de yerel bir seçim atmosferi...
“ALTIN BEYİNLİ ADAM”
Eskiyi özleriz genelde. Ama ya özlemediklerimiz? Ülkede nelerin değiştiğine bakmak için, bugün kolayca nelere ulaşabildiğimizi anlamak gerek belki de... Bir de değişim için önce halkın hazır olması gerektiğini de unutmamak gerek sanki.
DEVLET BABA ÇİFTLİĞİ
Özelleştirmeli mi, özelleştirmemeli mi? Devlet baba 1990’lı yıllarda neler yapmıyordu ki? Şimdi...
KÖPEKLERİN GELECEĞİ KARANLIK
Batı’nın köpek katliamlarına önerisi ve nüfus politikaları üzerine farklı bir bakış açısı.
LÜTFEN PARALAR BOZUK OLSUN
Pazar Muhabbeti’nde bu kez konu dövizden para kazanma düşkünlüğümüz. Hayatın içinden notlarla, 1992 yılından Türkiye...
"Çalıştığım yer ile evimin arasındaki otuz kilometrelik mesafeye servis otobüsü ile gidip geliyorum. Bir gün işten çıktığımda evime gitmek üzere servis otobüsünü beklerken ceplerimi yokladım hiç Türk parası kalmamıştı. İç cebimde ise marklarım vardı."
BREMEN MIZIKACILARI DURUŞMADA
Gazetelerin, bir atçılık ve binicilik kulübünün ahırlarında düzenlenen defileyi yazdıkları günlerdeydi. Emekli Ağır Ceza Reisi Müfit Bey, Katip Hüsnü’nün arzualci dükkanında, o gece gördüğü bir rüyadan söz etti:
- Tesirinde kaldığım davaların rüyama girdiği çok olur. Ancak böylesine taaccüp ettiğimi hiç hatırlamıyorum.
Refah-Yol Hızkesti - Seydişehir Postası I 1996
“… Yine millet olarak gördük ki, bu meclisteki milletvekilleri ile anlaşarak yenilik yapma imkanı yoktur. Herkesin bir tarafa çekme ve ülkenin hayrına olan reformlara karşı çıkma geleneği ta İsmet İnönü’den bu yana devam etmektedir.”
Kaynak - Seydişehir Postası I 1996
“… Ekonomik sıkıntı sebebiyle hep vatandaş malını mülkünü elden çıkaracak değil ya! Artık devlet de atıl kaynaklarını, lojmanlarını, sosyal tesislerini, kamu arazilerini, ormanlarını, madenlerini müteşebbis Türk iş adamlarına satmalı, elde ettiği geliri vatandaşın ekonomik refahı için harcamalıdır.”
Habitat İl Konferansı
“… Her Müslüman Türk evladının gönlünde Batı’yı geçme ve dünya düzeninde söz sahibi olma ülküsü yatmalıdır. Tabii ki bu sadece temenni ile olmaz. Herkes kendi alanında kendi branşında çalışmalı, çalışmalı, çalışmalıdır. Milletlerarası arenada başköşeye oturmanın ikinci bir alternatifi yoktur.”
ilk
61-75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91-94