KÜLTÜR TERÖRÜ
"Terörist sadece dağa çıkan eli silahlı eşkıya, şehrin karanlıklarındaki eli bombalı bölücüler değildir. Bir de kültür teröristleri vardır ki, eli silahlı teröristlerden daha tehlikelidir. Evet bunlar birinciler gibi cana kasdetmezler, silah çekmezler, bomba atmazlar ama sinsi bir şekilde milletin dilini, şiirini, kültür, edebiyat ve sanatını değiştirerek, tanınmaz hâle getirirler.
Dilini, şiirini, kültür ve edebiyatını tanımaz hale gelen millet ise eninde sonunda kendini tanıyamaz hâle gelir."
MEMUR TEKNOLOJİ ÜRETİR Mİ?
"Tenknoloji üretme işi devlete, devlet memurlarına ve hazırcı özel sektörün keyfine bırakılmamalı; dinini, vatanını, milletini ve bayrağını seven her fert, kendi işinde ve ihtisas alanında, her an bir adım daha ileriye gitmenin yolunu bulmak için kafa yormalıdır. Bu bir azim, irade ve heyecan işidir. Zeki, başarılı ve araştırıcı insanlar, kendi çaplarında mücadelelerini vererek, pes etmeden bütün imkânları zorlamalı, buluşlarını hayata geçirmek için seslerini duyurmalıdır. Medya olarak biz de kendilerinin emrindeyiz."
MEVLANA ÖDÜLLERİ
"... Ancak bu ödüllerin, en kısa sürede uluslararası bir niteliğe kavuşturulması, "Uluslararası Mevlana Büyük Ödülleri" haline getirilmesi, ödülleri daha anlamlı kılacaktır. Bütün insanlığı kapsayan evrensel mesajları ile dünya kültür, sanat ve bilim çevrelerinde sevilen, eserleri en çok okunan şair olma özelliğine sahip olan Mevlana’yı yad etme adına verilecek ödüllerin dünya çapında olması gerekmez mi?"
"...Düşünün bir kere, Nobel dinamitin, patlayıcının yani ateşli silahların, Mevlana ise barışın, kardeşliğin, hoşgörü ve sevginin sembolüdür.
Modern Teknolojinin Öncüleri - Seydişehir Postası I 1992
“…1494 senesine gelinceye kadar, Avrupalılar, vahşet, cehalet, pislik içerisinde olup, nasıl bir hayat yaşadıkları gayet açık bilinmektedir. Hıristiyanlar bu haldeyken, o asırlarda Asya, Irak, Hicâz, Mısır ve Endülüs (İspanya) te yaşayan Müslümanlar, o zamana göre ilim, teknik ve sanayide zirveye ulaşmışlardı. Hatta bugün Avrupa’da hükmü yürürlükte olan medenî kanunların kaynakları, Endülüs ve Mısır kütüphanelerindeki İslam âlimlerinin kitaplarıdır. “