Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Haberler
TARİHÎ KOMEDYA!
CHİRAC’A DON KİŞOT BENZETMESİ
Yakında piyasaya çıkacak, ‘’Don Kişot Sendromu’’ isimli kitapta, sözde Soykırım Yasa Tasarı’nı onaylayan Frans Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın, Don Kişot gibi davrandığı öne sürülüyor.
"Muhşetem Yüzyıl"a Sırp Bile İsyan Etti
“Bu, büyük bir sistemdi. Osmanlı Devleti’nin nüfusu o dönemde yaklaşık 14 milyondu. Örneğin, İngiltere’nin o dönemdeki nüfusu, yani Kral 8. Henry döneminde 2,5 milyondu. İki devlet arasındaki fark buradan da anlaşılıyor” diye konuştu.
Muhafazakar Sanat Birikimi Korumaktır
“Eğer toplumun muhafazakârlığı yoksa o toplumun dayanma gücü, kendini koruma refleksi ortadan kalkmış demektir. Muhafazakârlar, gururla insanlığın birikimini muhafaza ederek gelecek nesillere aktarılmasını sağlar.”
Muhafazakâr Sanat Tartışılıyor
"Sanat, sanat içindir" ilkesinin yanlış olacağı konusunda bir anlayış gelişmeye başladı. Bazen ideolojik anlamda kullanıldı, bazen kendi haline bırakıldı. Ama sanat hiçbir zaman toplumun sosyal gerçeklerinden ve ideal değerlerinden bağımsız var olamadı."
"Türkiye’de uzun bir süredir, evrensel olduğu iddia edilerek sanat’ın yerel ve kültürel yönü ne yazık ki hep görmezlikten gelinmiş ve bu bir devlet politikası haline getirilmiştir. Bu sanat politikasının belli bir zümrenin elinde ideolojik bir duruş kazandığı ise aşikârdır. Son dönemde muhafazakâr kesimin daha fazla sanat ile ilgilenmesi ve devletin muhafazakâr sanatı da desteklemesinin istenmesi çoğunlukla sanatı bir toplumsal mühendislik aygıtı olarak kullanan zümreyi rahatsız etmiş olmalı ki bu konu tartışılmaya açılmıştır."
Şanlıurfa’da Şairler Kendi Şiirini Okudu
3. Ulusal Balıklıgöl Şiir Akşamı, 26 Mayıs Cumartesi günü Urfa’da, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gazeteci-Yazar ve Şair Sefa Koyuncu’da, bu organizasyonda ’Demirci Yaylası’ isimli şiirini katılımcılarla paylaşmıştı. Türkiye Gazetesi’nde konuyla ilgili haberin kupürünü bulabilirsiniz.
Şanlıurfa’da Şiir Vakti
Sefa Koyuncu’nun ’Türkiye’ gazetesindeki 26 Mayıs 2012 Tarihli Yorum Yazısı
Yeni Teknolojiye Yakıt Pili
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜBİTAK, ’bor pili’ yapımı için yani yerli teknolojiyle yakıt pili üretmek için çalışma başlattı.
Memurdan Protesto Telgrafı
1992 yılından nostaljik bir haber... Nerede bugünkü teknoloji ve imkan? İnsanlar bırakın telefon bulmayı, seslerini telgrafla duyurabiliyordu. Ve tabii işçi ve memur eylemleri de bu şekilde yapılıyordu.
Çayın Beslenmedeki Önemi
Sefa Koyuncu’yu tanıyanlardan bilmeyen yoktur. Tam anlamıyla bir ’Çay Tiryakisi’ydi. 19 Aralık 1981 tarihinde Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan ve arşivine aldığı bir çay haberi. Çayın beslenmedeki yeri ve çayda bulunan maddelere dair detaylar...
O Şimdi Nükleerci
"Dr. Patrick Moore... 30 yıl önce nükleere karşı çevre harekâtı başlattı. Yanılmışım diyerek Greenpeacei terk etti ve Tek kurtuluş çaremiz diyerek nükleer enerjiyi savunan örgütün eş başkanı oldu." Türkiye’de nükleer enerji karşıtlarının ’önyargısız’ bir şekilde mutlaka okuması gereken bir haber!
Gün Işığında Kuru Fasulye
Güneş fırınlarını hiç duymuş muydunuz? Pişirmede enerji maliyetlerini sıfıra indiren ve dünyanın birçok ülkesinde kullanılan bu teknolojiye dair keyifli bir araştırma haber. ’Bedava pişirin’ ve ’kendi fırınını kendin yap’. Sefa Koyuncu imzasıyla teknoloji içerikli bir araştırma haber.
Don Kişot Uzayda
Haberi okutmanın birinci yolu dikkat çekici başlık atabilmektir. "Don Kişot" uzaya çıkmış. Nasıl mı? İşte dünyayı gök taşlarından koruması hedeflenen operasyonun haberi...
Değişen Japonya 2005
Süper kalkınma hızı ile dünyada hayranlık uyandıran Japonlar arasında İslâmiyet hızla yayılıyor. Ülkede, 2005 yılında 180’i cami olmak üzere 300’ün üzerinde ibadethâne bulunuyor. Sefa Koyuncu’nun Türkiye Gazetesi’nde yer alan araştırma haberi.
Hidrojen Sır Değil
Alternatif enerji ve teknolojilere ihtiyaç her geçen gün artıyor. Sefa Koyuncu’nun araştırma haberlerinde konu bu kez hidrojen ve hidrojen enerjisi ile yapılabilecekler. "Formül ortada, önemli olan üretime başlamak!"
Nükleer Enerji Propaganda Kurbanı
Nükleer Enerji’de Türkiye’nin olması istenmez... Neden?
"...Fransa enerjisinin yüzde 78’ini nükleer santrallerden elde etmekte, hem de bazısının turistik bölgelerde bulunduğu reaktörlerden. Nedense Greenpeace, eylemlerini bizde yoğunlaştırmaktadır.”
Enerji Devleri Güneşi Keşfetti
Dünyada günlük enerji tüketimi her geçen gün artarken, çözüm arayışları da farklılaşıyor. 2004 yılında, "Dünyanın günlük enerji tüketimi 14.5 terawatt. Bu 150 milyon varil petrole denk. Bir günde dünyaya düşen güneş ışığı ise 165.000 terawatt enerjiye eşit. Bunu fark eden dev şirketler, güneşten enerji üretim işine koyuldu."
KİTAP YERİNE TV OKUYORUZ
Türkiye’de değişmeyen gündemlerden biridir. Çok kitap yazılır, çok kitap basılır ama okunmaz ne hikmetse.
2004 yılındaki Sefa Koyuncu imzalı araştırma haberde "Türkiye’de 40 milyon hiç kitap okumazken, nüfusun yüzde 94’ü TV seyrediyor" deniliyor. "Yeni nesil televizyon çocuğu" ve "Obezite yapıyor" başlıkları da günümüze ve geleceğimize dair fikirler veriyor.
Robotlar İş Başında
Robotlar.. Elbette gelişen teknolojiyle her geçen gün varlıklarını daha farklı alanlarda artırıyorlar. 2004 yılında bu teknolojinin neler ifade ettiğine bir göz atmak isterseniz, bu haber size faydalı olacaktır.
Nano Tekniğine Türk Damgası
11 Aralık 2004 tarihli araştırma haberde, Princeton Üniversitesi öğretim üyelerinden Türk Profesör İlhan Aksay’ın pilotsuz uçabilen ve kendini tamir edebilen bir uçak projesi yer alıyor. Teknolojinin temeli ise nano teknoloji. Haberde, güçlü olmanın sırrının teknolojik arge’de olduğuna dikkat çekilirken, ilginç rakamlar da yer alıyor....
Kuvantum
Kuvantum... Başdöndürücü bir hızla gelişen teknolojinin temelinde yatan kuvantum, tüm bilim dallarını etkilediği gibi; dünyanın politik, sosyal ve kültürel yapısını da değiştiriyor. Ve geleceğin kesin öngörülebileceği bilimsel çalışmaları da çürütüyor. Nasıl mı? Cevabı, 6 Aralık 2004 tarihli Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan araştırma haberde. Sefa Koyuncu imzasıyla...
Hayatımız Radyasyon
Dünyanın her köşesinde, hatta soluduğumuz havada bile radyasyon var. Sefa Koyuncu’nun 4 Aralık 2004 tarihli araştırma haberinde nükleer enerji santrali kurmamaya bahane gösterilen radyasyondan santral kurmamamıza rağmen kurtulamadığımıza dikkat çekiliyor.
Nükleer Dönem
"...Ancak, şartlar Türkiye’yi, bu defa nükleer santral kurmaya adeta zorluyor.
Yapılan projeksiyonlar, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda ortaya çıkacak enerji açığını kapatmasının nükleer enerjiden başka bir çaresi olmadığını gösteriyor. "
Simyacının Konusu Bizden
"Milletimizin Orta Asya’da başlayan ve bugün dünyanın dört bir yanında devam eden serüveninde, dünya durdukça gelmiş ve gelecek sanatkârlar için paha biçilmez hazineler vardır.
Biz bu hazinelere sahip çıkmaz, onları gün ışığına çıkarıp günün edebiyat ve estetik anlayışına göre işlemezsek, "simyacı" örneğinde olduğu gibi, el oğlu bizim menkıbemizi alır, allar pullar, kendi bozuk inanç ve felsefesini de yükleyerek bize de, dünyaya da satar."
1
2