Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Haberler
Gezi’de Asıl Darbe Kültüre Yapıldı
Yazar Sefa Koyuncu, yeni çıkan ’Sanatta Muhafazakâr Yapılanma’ adlı kitabında, Gezi protestoları ve 17-25 Aralık darbelerine farklı bir bakış açısı getirdi.
Dünyanın En Büyük Hilye-i Şerif Sergisi
Dünyanın en büyük Hilye-i Şerif Sergisine İstanbul ev sahipliği yapmıştı. Lütfi Kırdar’daki klasik hat sanatı şölenine dair haberin kupürü...
Sanata İlgi Büyük - Türkiye Gazetesi I 2011
Gazetelerin Kültür Sanat sayfalarını hazırlayanlar ilk defa bir araya gelerek meselelerini 2011’de konuştular. Bugün meseleleri çözülebilmiş mi? Belki kıyaslama açısından faydası olur...
Şiirden Köşeyi Döndüler - Türkiye Gazetesi I 2011
İnsanların şiire olan merakını keşfeden dünyaca ünlü milyarder iş adamı Bob Young, yeni satın aldığı poetry.com internet sitesinde her gün şiir yarışması düzenliyor.
Bunlar da Yıkılan Ucubeler - Türkiye Gazetesi I 2011
Dönem dönem heykel krizlerimiz olur bizim... Ve bazen "sanat eseri, dokunulamaz" tartışması da yapılmaz. Yazıldığı dönem ve o dönemin heykel tartışması için bilgi kaynağı bir yazı.
Siber Terör - Türkiye Gazetesi I 2005
Günümüzde devlet faaliyetlerini durdurma noktasına gelen Siber Terör’e yönelik kaleme alınmış en geniş özel haber çalışmalarından birini bulacaksınız. 10 Haziran 2006 tarihini taşıyan "Yüzyılın kâbusu: Siber Terör" başlıklı haberde, "Teröristlerin, büyük bir barajın kapaklarının kontrolünü ele geçirdiklerini, silahlı kuvvetlerin füze sistemlerini ele geçirdiklerini ya da büyük bir kentin sabah yoğun trafikte tüm trafik ışıklarını durdurduklarını veya doğal gaz şebekelerinin basınç kontrol sistemini ele geçirerek basıncı artırdıklarını düşünün! Ya da sadece büyük bankaların hesaplarına girip “küçük!” değişikliklerle milyonlarca doları kendi hesaplarına geçirdiklerini hayal edin!" uyarısı yapılıyor..
Nükleer Tıbbı Sevdik - Türkiye Gazetesi I 2005
İnsanımız aleyhte yapılan yoğun propagandanın da etkisiyle nükleer santrallere soğuk bakıyor. Sağlık söz konusu olunca atom cihazlarının içine gönül rahatlığıyla giriyor.
Modern Vahşet - Türkiye Gazetesi I 2005
Hayvan hakları... Kürklerini zarar vermeden almak için hayvanlara akıl almaz işkenceler yapılıyor. Çin’de canlı canlı derisi yüzülen rakunların gözyaşları, insanın kanını donduruyor! Zevkler uğruna hayvanlara yapılan eziyetlere göz atmak ister misiniz?
E-Devlet Kapısı - Türkiye Gazetesi I 2005
Sadece vatandaşlık numarası ile kendisini tanıtarak bütün devlet hizmetlerinden internet ortamında faydalanabilmeyi sağlayacak e- devlet ana kapısı sistemiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.
Gök Kubbe Deliniyor - Türkiye Gazetesi I 2005
Petrol, kömür, doğal gaz gibi fosil yakıtlar küresel ısınmayı artırırken, koloroflorkarbon gazları da koruyucu ozon tabakasını kevgire çeviriyor.
Modern Hayatın İncisi Perlit - Türkiye Gazetesi I 2005
Dünyada perlitin en fazla üretilen ve tüketilen ülkesi olan ABD, perliti ilk keşfeden ülke unvanına da sahip bulunuyor. Perlitin önemini keşfeden Amerikalalılar, bu nanide ürünü çok üretiyor, çok tüketiyor. “Grinin tonlarından siyaha kadar” renk yelpazesi bulunan bu parlak madene, “inci taşı” anlamına gelen “Perlit” adını da yine Amerikalılar vermiş.
Tekno Yarışta ABD Yine Lider - Türkiye Gazetesi I 2005
Amerika’nın önde olduğu teknoloji maratonunda ikinci dev de Japonya. Avrupa ise araştırma ve geliştirmede bu iki ülkenin önüne geçmek için büyük gayret sarf ediyor.
Dehşet Kayası - Türkiye Gazetesi I 2005
Güney Asya’yı vuran tsunami felaketinden sonra bilim adamları gözlerini, dünyayı bekleyen muhtemel doğa felaketlerine çevirdi. Bunlardan en ilginci ise Kanarya Takım Adalarından La Palma’daki dev kaya.
Tarıma Kanola Dopingi - Türkiye Gazetesi I 2005
Edirne’den Kars’a bütün yurdu kanola heyecanı sardı. Bu bitkinin yaygınlaşmasıyla hem yemeklik yağ açığının kapatılması, hem de petrole bağlılığın azaltılması hedefleniyor.
Bor Tekniğine Türk Damgası - Türkiye Gazetesi I 2005
Türk bilim adamları dünya çapında nemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Hidrojenin taşınmasında ortaya çıkan problem borhidrür teknolojisiyle çözülecek.
Hangi Pontus? - Türkiye Gazetesi I 2002
"...Biz Osmanlı İmparatorluğu’nu ortadan kaldırırken, Doğu’da Ermenistan, Kuzeyde Pontus Rum devleti kuracaktık; Türkiye’nin batısını da Yunanistan’a verecektik ama olmadı. Şimdi bu Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almayı düşünüyoruz ama toprağıyla nüfusuyla bize büyük geliyor. Türkiye’yi bölüp, biraz daha küçülttükten sonra ‘birkaç minik şehir devletçiği’ halinde AB’ye alırsak ancak içimize sindireceğiz” düşüncesi, yani “Sevr”dir."
Tarihi Komedya ! - Türkiye Gazetesi I 2000
Sefa Koyuncu’nun 2001 yılında yayınlanan "Don Kişot Sendromu Ermeni Soykırımı Komedyası" kitabında mesele ironik bir dille masaya yatırılıyor. Kitaba dair haberde vurgu şu: "... İşte bu komik adamla, Ermeni Soykırımı Komedyası’nı sahneye koyanlar arasında büyük benzerlikler var. Çünkü bunlar da tıpkı Don Kişot gibi hayaletle uğraşıyor, yel değirmeni ile savaşıyorlar."
Başkanlık Sistemi Türk Buluşu I Türkiye Gazetesi - 4 Şubat 2011
Türkiye’ye başkanlık sistemi gelmeden önce, Sefa Koyuncu’nun Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan 4 Şubat 2011 tarihli ’Başkanlık Sistemi’ ile ilgili araştırma haberi.
"Başbakan Erdoğan’ın tartışmaya açtığı sistemi ilk defa Hun Türkleri’nin kullandığı ortaya çıktı."
ESERİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
" Olmaz böyle bir şey, demeyin! Oluyor işte! Latin Amerikalı yazar Paulo Coelho ‘’Simyacı’’ adıyla bir roman yazıyor. Roman brezilya’dan çıkıp dünyaya mal oluyor. Tam yirmi üç dile çevriliyor, kırk altı ülkede yayınlanıyor, on milyona yakın tiraj yapıyor.
Ya Türkiye’de? Türkiye’de de bir yılda on üç baskı yapıyor. Eserde verilen mesaj nedir? Kadere rıza. Eserin ana fikri şöyledir:"
İstanbul’un 100 Türbesi
"....Tahta çıkan padişahların kılıç kuşandıkları Eyüp Sultan Türbesi İstanbul’un önemli ziyaret yerlerinden biridir.
Cami ile türbe arasındaki avluda bulunan çınar ağacını Fatih Sultan Mehmed kendi eliyle dikmiştir. Ağacın bulunduğu nokta, Eyyüb Sultan’ın gasledildiği yerdir. Türbe çeşitli padişahlar devrinde onarım görmüş, Lale Devri’ndeyse geniş kapsamlı bir tadilattan geçirilmiş günümüzdeki durumunu kazanmıştır. "
1
2