TARİHÎ KOMEDYA!
Sefa Koyuncu, tarihten bugüne Ermeni soykırımı iddialarını çürütmek için araştırmalar yapan bir yazar. ‘’Don Kişot Sendromu Ermeni Soykırımı Komedyası’’ isimli kitabıyla gündeme oturan Koyuncu, meseleyi ironik bir dille masaya yatırıyor.
Gündemden düştü gibi görünse de, on yıllardır her fırsatta ısıtılıp ısıtılıp yeniden ortaya konulan ‘’Ermeni meselesi’’ne farklı ve hatta ironili bir yaklaşım…
Gazeteci-yazar Sefa Koyuncu’nun kaleme aldığı ‘’Don Kişot Sendromu Ermeni Soykırımı Komedyası’’ isimli kitap, Babıali Kültür Yayıncılık tarafından piyasaya çıkarıldı. 1980’li yılların başından bu yana Ermeni meselesi üzerine kafa yoran, bu konuda düzenlenen yarışmalara katılan ve dereceler alan, birçok dergi ve gazetede yazılan yayımlanan Koyuncu, güzel bir ‘’Düello’’ metni ile başlıyor eserine: ‘’Soykırım mı dediniz
KONU BAŞLIKLARI
Sonra, kendine has kıvrak kalemiyle, dünden bugüne gelişen olayları bir bir ele alıyor.
Olmayan soykırım Fransa Meclisi’nde, Sanşo Paşa’ya tepkiler, soykırım nedir, Don Kişot Sendromu, Chirac Don Kişot’luğa nasıl karar verdi, Fransız-Ermeni işbirliğinin temelleri, soykırım hayaleti dünya parlamentosunda, vatan kurtaran göç yasası, karşı propaganda, TBMM kolları sıvadı ve 24 Nisan 2001 başlıkları altında bir tarih seyrine çıkarıyor okuyucularını.
UÇUK-KAÇIK ADAM
Daha çok Fransız ideolojisine göre şekillenen ve sonraki yıllarda bütün dünya sathına yayılan bu Ermeni heveskârlığını şöyle ti’ye alıyor yazar:
‘’Don Kişot’u bilirsiniz. Hani şu yel değirmenleri ile savaşan uçuk-kaçık adam! İşte bu komik adamla, Ermeni Soykırımı Komedyası’nı sahneye koyanlar arasında büyük benzerlikler var. Çünkü bunlar da tıpkı Don Kişot gibi hayaletle uğraşıyor, yel değirmeni ile savaşıyorlar. Postmodern Don Kişot Jacques Chirac ile Paris şövalyeleri bir yasa çıkardı. Sonra bu yasaya kendileri de bir anlam veremedi. Bu hilkat garibesi yasa için Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Garcia ‘’Birbuçuk, satırlık yasa’’ dedi.
Abd’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson UFO benzetmesi yaptı. Ben de bu ucubeye ‘Şanso Pansa Yasası’ adını verdim…’’
Bugünlerde yeniden gündeme gelebilecek olan Ermeni Soykırımı meselesine farklı bir pencereden bakmak ve bugüne nasıl gelindiğini görmek isterseniz bu kitap ideal bir tercih olabilir.
SEFA KOYUNCU – 25 EYLÜL 2001