Şanlıurfa’da Şairler Kendi Şiirini Okudu

HABER I Şanlıurfa'da Şairler Kendi Şiirini Okudu

3. Ulusal Balıklıgöl Şiir Akşamı, 26 Mayıs Cumartesi günü Urfa'da, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği şiir buluşmasına, Türkiye'nin farklı şehirlerinden 20 şair katıldı. Cumartesi akşamı gerçekleşen şiir etkinliğinde, Türkiye'nin pek çok şehrinden gelen şairler kendi şiirlerini okudu.

Oyuncu ve yazar Nilüfer Açıkalın'ın sunduğu programın dinleyicileri arasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe de katıldı. Urfalı şiir severlerin büyük ilgi gösterdiği soyadı sırasına göre şairler Hüseyin Alemdar, Hasan Akçay, Şaban Abak, Mehmet Aycı, İhsan Deniz, Celal Fedai, Recep Garip, Faruk Habiboğlu, Necdet Karasevda, Sefa Koyuncu, Mehmet Kurtoğlu, Ayten Mutlu, Bejan Matur, Nihat Özdağ, Nazım Payam, Hüseyin Peker, Özcan Ünlü, İbrahim Tezölmez ve İlter Yeşilova, kendi şiirlerini seslendirdi.

Nilüfer Açıkalın da programın sonunda bir öyküsünü okudu.

Balıklıgöl Şiir Akşamı'nın gündüz programında ise gazetelerin kültür sanat editörlerinin katıldığı bir panel düzenlendi. Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Özcan Ünlü'nün yönettiği panelde, Star'dan Bedir Acar, Bugün'den Erdal Doğan ve Türkiye'den Sefa Koyuncu, Türkiye'de kültür-sanat gazeteciliğini konuştu.

Katılımcılar, kültür-sanat sayfalarının okur açısından önemi, gelecekte bu sayfaları nelerin beklediği ve kültür-sanat sayfası çıkarmanın zorlukları üzerinde durdu.

 

Dosyalar