EMEKLİ Mİ, "EMEKLE" Mİ?
“… Emeklemenin insanın aşına ileri yaşlarda geldiği vakidir. Mesela askerde, tatbikat sırasında, savaş stratejisi öğrenmek için, emekleme hatta alçak sürünme öğrenilir. Ancak bu mutemel bir savaşta, kişinin hayatını kurtarması ve düşmana sessizce yaklaşarak, hedefine ulaşması için mutlaka bilinmesi ve tatbik edilmesi gereken yararlı hareketlerdir.”
“…Bolu-Kartalkaya’da açlığa dokuz gün, yani 216 saat dayanan albay ve oğluna karşılık, bizi emekli vatandaş 28 saat aç kalınca, Kızılay Meydanı’nda dilenmeye başlamı
“… Emekliliği yaklaşanlara son birkaç ay Rabmo eğitimi vererek, açlığa nasıl dayanılır, öğretmemiz gerekiyor.”
BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR
“… Birileri bu sebepten rahatsız oluyor. Tutuyorlar Güneydoğu meselesi çıkarıyorlar. Bu da yetmiyor ve diyorlar ki; “Efendim, Anadolu’da çerkesler, Gürcüler, Ruslar, Almanlar, Estonlar, Sudanlılar, Torbesler, Şoplar, gacallar, Rumlar, Çingeneler, Ermeniler, Ortodokslar…” var. Bunlara da özgürlük ve eşitlik verilmeli.”
“…Bu iddiaları ortaya atanlar ve Türkiyede 100’den fazla etnik grup olduğunu söyleyenler, Anadolu toprağının bin yıllık geçmişini hiç dikkate almıyorlar mı?
“…Bütün mesele millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, bölücü oyunlara alet olmamaktır.”
BİR DOKUN BİN ÂH DİNLE
Izdırapların kümelendiği yerlerin başında şüphesiz ki, hastahaneler gelir. Halkımızın, "Allah düşürmesin, eksik de etmesin" diye ifade ettiği hastahaneler. "Yaralı leyleklerin tedavi edildiği hastahaneler, dağdaki aç kurtlara yiyecek gönderen vakıflar..." Şanlı tarihimizde insan ve diğer canlıların sağılığına verilen öneme dair ibret tablolarından birkaçıdır. Şimdi ise,, hastahanelerimiz sefil!
"...Hastahane yetkililerine her türlü imkanı sağladığımız zaman, tam hizmet beklemek hakkımız olacaktır. O zaman, düzenli, disiplinli ve hastayı ilgi ile karşılayan, insana insan olduğu için kıymet veren bir ekiple karşılaşma imkanı bulur muyuz dersiniz? Bulduk mu?
SANATTA MUHAFAZAKÂR YAPILANMA
2002’de 26’ncı sırada iken, bütün iç ve dış engellemelere rağmen, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye dünyânın 17’nci, Avrupa’nın ise 8’inci büyük ekonomisi olma başarısını gösterdi. Bu gelişmenin neticesi olarak da halkın refâh seviyesi arttı.
AK Parti’nin; UNESCO insâni gelişmişlik listesinde 92’nci sırasında olan ülkemizi üst seviyelere taşıyacak Kültür San’at projeleri ise GEZİ PARKI olaylarından, 17 ve 25 ARALIK darbelerine uzanan süreçte engellendi.
TAKSİM’E CÂMİ yapılması, târihi TOPÇU KIŞLASI’nın yeniden İnşâsı, AKM’nin yenilenmesi, AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI ve 2012 yılı ortalarında TBMM’ye gelmesi beklenen TÜRKİYE SANAT KURUMU (TÜSAK) KANÛN TASARISI, engellenen projelerin başında geliyor.
İnanıyoruz ki, ERDOĞAN’ın CUMHURBAŞKANLIĞI VİZYON BELGESİ’nde belirtildiği gibi Türkiye her alanda yeni bir atılım döneline girerken, engellenen Kültür San’at projeleri de tamâmlanacaktır.
Bu çalışmamızda, genellikle siyâsi ve ekonomik açıdan değerlendirilen olaylar zincirine bir de Kültür San’at penceresinde bakılmasını sağlamayı hedefledik.