Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: yaşadıkça
Teröre Karşı Halkı Eğitmeliyiz
"Bu ülkede istisnasız herkes terörden muzdarip. Herkes terör bitsin istiyor. Ama kimse bir şey yapmıyor. İstese de yapamıyor. Çünkü ne yapacağını bilmiyor. Vatandaş işi hükümet ve orduya havale etmiş. 30 yıldır terörün bitmesini bekliyor.
Peki, 11 Eylül 2001de terörden ağzı yanan ABD halkı ne yapmış? Oturup, hükümet ve ordunun terörü bitirmesini beklemiş mi?
- Hayır! Hemen işe koyulup bir anti-terör merkezi kurmuş; vatandaşlar başta olmak üzere, kurum ve kuruluşları teröre karşı hızla ve etkili bir şekilde eğitmeye başlamış. Hem de hiç vakit kaybetmeden, 11 Eylülden üç yıl sonra The Celli kurmuş! "
San’at Yeni Fikirlerle İlerler - Türkiye Gazetesi - 31 Mart 2013
"...Zira, İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin buyurduğu gibi, "Tekmîl-i sınâ’at, telâhuk-ı efkâr iledir. Ya’nî san’atların ilerlemesi, fikirlerin, düşüncelerin, birbirlerine eklenmesi ile olur."
Bu çerçevede tartışmaya bir katkısı olması temennisiyle, muhafazakâr san’atı, Batı’nın değil, kendi değerlerimizin yüceltilmesi olarak da tarif edebiliriz."
Yıldızı Parlayan Koleksiyonlar
"...Son dönemde, iki başarılı koleksiyoner ilgimi çekti.
Mehmet Çebi ve Öner Kocabeyoğlu.
Mehmet Çebi, klasik ve çağdaş hat eserleri koleksiyoneri.
Öner Kocabeyoğlu ise Paris Ekolü Türk Ressamları koleksiyoneri.
Bu da gösteriyor ki her ikisi de soyut san’atla ilgileniyor."
Gün Görmemiş Bilgiler
"...- Şimdiye kadar 1 milyon TL’lik soruyu görenin olmadığı yarışmanın en ilginç yönü ise gün görmemiş bilgileri ortaya çıkarması. İşte o ilginç bilgilerden biri:
19 Nisan 2012’de, Yetkin Taşkın’a sorulan soru; "1980’de kendisine ABD’nin Detroit şehrinin anahtarı verilen kişi kimdir?"
20 Modern Türk Sanatçı
"...Batı san’atının yüzünü Doğu’ya çevirmesinin başlangıç noktası olan Paris Okulu Soyut Türk Sanatçılarının üzerine çekmesi ve Türk soyut san’atını dünyaya tanıtması açısından, hem çağdaş dünya san’atı hem de san’at tarihi için önemi, zannedilenin çok ötesinde büyük olan sıra dışı bir koleksiyondur."
Enver Ören’in Öncü Rolü
“Türkiye’deki en büyük değişim, Müslümanların mazlumluktan aktörlüğe geçişidir. Sâdece Türkiye’de değil, bölgede ve dünyada kendilerini yeniden konumlandırmaya çalışmalarıdır. Müslümanlar artık mazlum değil küresel aktördür” diyor.
- İşte, bu büyük değişimdeki en büyük pay sâhibi Enver Ören’dir!..
San’atkâr Padişah - Türkiye Gazetesi I 2013
"...Gençlerimiz memur, asker veya ulemâdan olmayı istiyor. Neden, Osmanlı, büyük bir tüccar, mâhir bir san’atkâr veya bir fen adamı olmayı düşünmüyor? Ben de ahşap sanatı ile meşgul olduğumdan halka iyi bir numune sayılırım. Şimdiye kadar böyle çalışmaya alışılmamış olmasına pek yazık!"
Erdoğan’ın Tarihi Konuşması
"..."910 km sınırımız var. Akrabalık bağlarımız var... Ülkede dökülen her damla kan, Suriye liderliğiyle halkının arasındaki bağı koparmaktadır. Türkiye olarak biz, gerek Suriye’de gerek diğer ülkelerde, halkların demokratik taleplerini desteklemeye ve rejimleri bu yönde adımlar atmaya teşvik etmeye devam edeceğiz."
Minyatür ve Çağdaş Resim
"...Çağdaş dünya resim san’atı bir tür minyatürdür (perspektif aranmaz) ve kaynağı da Osmanlı’dır."
"...Çağdaş dünya san’atı, İslâm ülkelerinin tarihî ve kültürel mirasını örnek alarak gelişmektedir."
Sanatta Dünya Lideri Olmalıyız
"....Türkiye, çağdaş san’atta mevcut güç ve potansiyelinin farkında değil.
Farkına varır ve toparlanırsak çağdaş san’atta söz sahibi hatta dünya lideri olabiliriz.
Ülkemizde bu birikim ve potansiyel var. Bu kadar da değil; Türkiye, dünya san’atına yön verebilecek birikim, güç ve potansiyele sâhip tek ülkedir. Bu tespitimiz bâzılarına abartılı hatta ütopik gelebilir ancak gerçek hiç de öyle değil. Zira, çağdaş san’atın ana vatanı Türkiye’dir."
Sanat Dünyası Teröre Kayıtsız - Türkiye Gazetesi I 2012
"... Vatan sağ olsun! Teröre ‘duyarsız’ kalan sâdece tiyatro ve sinema da değil; şiir, hikâye, roman, müzik, resim, heykel ve daha aklınıza ne gelirse…Sanat dünyasının bu millî çığlığa kayıtsız kalma hakkı var mı? Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema-tiyatro vb. destek ve teşviklerini acilen gözden geçirmeli. Milletin parasını; Samsunlu Özlem’in, İskenderunlu Ayşe’nin, Antalyalı Selahattin’in şahsında yankı bulan; 74 milyonun terör karşısındaki hislerine tercüman olacak kalitede eserlere vermeli."
Sarkozy’nin Son Çırpınışları
"Evet, garip ama gerçek; parlamentonun yetkilerini sınırlayan 1958 De Gaulle dizaynı 5. Cumhuriyet Fransasındaki sistemin adına ‘yarı başkanlık’ denmesi sizi yanıltmasın. Yetkilerinin aşırılığını vurgulamak açısından Fransız halkının cumhurbaşkanlarına verdiği isim: Dieu=Tanrı!"
Sefa Koyuncu
Bazen özgeçmişler, kelimeler, satırlar, cümleler anlatmaya yetmez bir insanı, emeği ve içindeki yangını...
Yazmaya susamış bir yürek, Allah’a ve sevgilisine ve onların sevenlerine adanmış bir güzel insandı. Ve her hayattayken kıymeti bilinmeyen gibi, o da kıymet bilinmeyendi...