Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Seydişehir
Sıra Seydişehir’de - Seydişehir Postası I 1989
Aksaray, Bayburt, Karaman ve Kırıkkale’nin vilayet yapılmasını takdirle karşılıyor, bu dört yeni ilimizde yaşayanları tebrik ediyoruz. Ve hemen ekliyoruz: Sıra Seydişehir’de.”
Siz Ne Dersiniz? - Seydişehir Postası I 1990
“…Türk-İş’in kuruluş gayesi, Türkiye’de sendikacılık hareketini güdümlü götürmeye yöneliktir.”
SOHBET I NASIL İL OLURUZ? - Seydişehir Postası - 11 Ocak 1994
Partizanlık hastalığından kurtularak, bu ilçenin tanıtımı için faydalı olacak her faaliyeti desteklemeliyiz. Bunu da en fazla belediyemiz yapmalı, Seydişehir için çırpınanlara kucak açmalıdır
SOHBET I VİLAYET OLDUK MU? - Seydişehir Postası - 18 Ocak 1994
“… Kurulacak il yapa derneği ayrım gözetmeksizin bütün basın mensuplarına ve her görüşten vatandaşa ardına kadar açık olmalıdır. Bozkır Hadim ve Akseki ile temasa geçmeli, Ahırlı, Yalıhüyük ilçelerinin kesin ve mümkünse yazılı metin halinde desteği sağlanmalıdır.”
SON DAKİKALAR
“… Bu olaylardan bir gün önce bir gazeteci Cumhurbaşkanı’na soruyor: “- Hükümet yarın güven oyu alamazsa ne olacak?”
Cumhurbaşkanı Demirel, o meşhur üslubuyla “- Yarına daha çok zaman var” diyor.
Sözleşme Metni - Seydişehir Postası I 1991
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 13 Ağustos 1991 Tarihli Başyazısı
Sözleşmeden Ne Haber? - Seydişehir Postası I 1989
“…Emekli durumunda olduğu için yeniden seçilemeyecek olan 93 sendikacının bu durumu pazarlık konusu yapmasına ise karşıyız. Bu, zaten zor şartlarda geçimini sürdürmeye çalışan işçileri, maceranın ortasına atmak olur.”
SSK’dan Cevap - Seydişehir Postası I 1988
Türkiye, nereden nereye? Bir hafta önce yazılan yazıya cevap veren SSK güzel bir gösterge elbet. Peki ya, hemen hemen aynı şartlardaki işçilerin aynı kanundan yararlanamaması?
Sefa Koyuncu’nun 1988 tarihli yazısı, geçmişimize yönelik önemli ipuçları veriyor.
SUĞLA ADINDA BİR GÖLÜMÜZ VARDI
"Seydişehir ve Bozkırla birlikte çevresindeki yirmiden fazla köy ve kasabanın geçim kaynağı olan bu göl, bilindiği gibi düzensiz bir göldür. Gölün tabanındaki düdenler, bazı yıllar gölün suyunu çekerek, göl alanını daraltıyor. Bazı yıllar da ise göl kendiliğinden geri gelip, su ile dolup taşıyor. Fakat senin de söylediğin gibi bu sefer gitti gelmedi."
Suğla Gölü Projesi - Seydişehir Postası I 1991
“… Suğla’nın göl vasfının korunması projenin esasını teşkil etmelidir. Sırf sulama amaçlı yapılacak kanal ve kanaletler işi kolaydan geçiştirmek olur.”
Suğla’ya Sahip Çıkalım - Seydişehir Postası I 1991
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 9 Temmuz 1991 Tarihli Yorum Yazısı
T.C. Seydişehir Vilayeti - Seydişehir Postası I 1995
“… Başbakan Tansu Çiller’e sunulan bu rapor Seydişehir’in yakaladığı önemli bir fırsattır. Bizi Seydişehir yöneticileri ve siyâsileri il olma meselemizi ağızlarına almaktan bile kaçınıyor. Fakat bir Manisa Milletvekili çıkıyor, Seydişehir’i 60 milyonun huzurunda vilâyet olarak lanse ediyor.”
Tanıtım Önemli - Seydişehir Postası I 1994
“Tanıtım için her platformdan ve her imkandan yararlanmak gerekiyor. Bu iş için kitaplar, broşürler, tebrik kartları, tanıtım filmleri hazırlamak veya bu işleri yapanlara destek vermek gerekiyor. Bürokrasiden meclisten ve sanayicilerden insanlar davet ederek, Seydişehir’i anlatmak gerekiyor. Tabii ki en fazla iş de belediye’ye düşüyor.”
TANITIMIN ÖNEMİ - Seydişehir Postası - 25 Ocak 1994
“Tanıtım için her platformdan ve her imkandan yararlanmak gerekiyor. Bu iş için kitaplar, broşürler, tebrik kartları, tanıtım filmleri hazırlamak veya bu işleri yapanlara destek vermek gerekiyor. Bürokrasiden meclisten ve sanayicilerden insanlar davet ederek, Seydişehir’i anlatmak gerekiyor. Tabii ki en fazla iş de belediye’ye düşüyor.”
Tarihi Bir Gün… - Seydişehir Postası I 1989
“…Üniversiteler tarihte olduğu gibi, günümüzde de en önemli ilim merkezleridir. İstikrarlı bir öğretim imkanı sağlanan dönemlerde memleketimize değerli ilim adamları kazandıran müesseselerdir.”
Tasfiye Tesisi İhtiyacı - Seydişehir Postası I 1987
""Çünkü mesele, insan ve diğer canlılar için hayati öneme haizdir. Kanalizasyon şebekesi olmayan yerleşim bölgeleri, pislik içinde yüzen bir bataklık manzarası arzeder. Böyle yerler, mikroplar ordusunun toplanma bölgesi olduğundan insan ve çevre sağlığı devamlı tehdit altındadır."
Konu Seydişehir’in kanalizasyon ve tasfiye tesisi ihtiyacı olsa da, ihtiyacın anlatım şekli ilginizi çekecek.
Tebrikler Sayın Yalçın - Seydişehir Postası I 1990
Etibank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yalçın’ın Seydişehir Etibank Alüminyum Tesisleri’nin kurtuluş reçetesi olarak yaptığı açıklamanın değerlendirildiği yazı.
Telefon Müdürlüğü - Seydişehir Postası I 1995
“… Ancak hakkı ve önceliği olduğu halde sırf milletvekili çıkaramadı diye Seydişehir’i sahipsiz bırakmalarına itirazımız var.”
“… Aksi halde gün gelir, oy istemek için Seyişehir’e gelmek zorunda kalırlarsa, vatandaş bu yazımızı kendilerine yüksek sesle okuyabiir.”
Telgraf Kampanyası - Seydişehir Postası I 1994
“… Etibank Alüminyum Tesisleri’ne nasıl sahip çıkılır?
Etibank yöneticilerine nasıl destek olunur?”
“Gayet iyi biliyoruz ki, Etibank Alüminyum Tesisleri’ni yöneten sayın müdürler ve gelip geçen genel müdürler ve diğer idareciler, Alüminyum Tesisleri’nin enerji maliyetinin düşürülmesi, kapasitenin arttırılması, modernize edilmesi, ek tesisler yapılması konusunda yoğun gayret göstermişler, yüzlerce etüd ve fizibilite raporları hazırlamışlar, ancak her defasında siyasi otoriteye ve yüksek planlamaya takılmışlar, gerekli kamuoyu desteğini ve siyasi iradeyi bulamadıkları için hedefe varamamışlardır.
Tesislere Cami - Seydişehir Postası I 1988
Taksim’e Camii Projesi ne kadar gündem olmuştu bu ülkede değil mi? 1988 tarihli yıllarda Dünyanın üçüncü büyük, Türkiye’nin en büyük Alüminyum Fabrikası da benzer tartışmalara ev sahipliği yapmıştı. Aslında çok tartışma yoktu belki de, bürokrasi tesise cami yapılmasını geciktiriyordu ve bu da yeterli oluyordu.
Tesislere Dikkat - Seydişehir Postası I 1994
“… Zira Alüminyum Tesisleri, Seydişehir’in hayat damarıdır. Bu damarda da kan dolaşımı gittikçe zayıflamaktadır. Tesisler gittikçe küçültülmekte, meçhul bir akıbete doğru sürüklenmektedir. Ve bu gidişle, gün gelip, kendiliğinden kapanması ihtimali yüksektir. Çünkü Tesisler sahipsizdir.”
Tevsie Yeşil Işık - Seydişehir Postası I 1988
"Bu dev tesislere sahip çıkılmazsa yıllardır olduğu gibi, istikbale dönük projelerin uygulanması gecikir. Belki de hiçbir şey yapılmaz. O zaman da tesisler önemini yitirir. Siyasilerle bölge sakinleri arasında iyi bir diyalog kurulur, bölge insanları ağırlığını hissettirirse tevsiin yapılmasına kimse karşı koyamaz."
"Yine bu bölge insanları tesislere sahip çıkmazzsa, kaybeden kendileri olur; yani hepimiz oluruz. Unutmamalıyız ki, Seydişehir’de bugün bir takım gelişmeler oluyorsa bu Alüminyum Tesisleri ve tesislere bağlı bir büyük kitle olduğu içindir."
Tevsii Projesi Unutuldu mu? - Seydişehir Postası I 1988
"Mısır gibi hiç madeni olmayan bir ülke alümina ithal ederek elektrolizhanelerde alüminyum elde etme yoluna gidiyorsa bunun bir sebebi olmalı. Gerçi hemen denecektir ki, Mısır’da enerji ucuzdur, bu sebeple elektroliz yoluyla alüminyum elde edilebilir."
Ticaret Meslek Lisesi - Seydişehir Postası I 1995
“… Ticaret Meslek Lisesi mezunları istikbalde iyi bir iktisatçı, mâlî müşavir olabileceği gibi, iyi bir gazeteci ve turizmci de olabilirler! Liseden sonra yapacakları yüksek tahsil, onlara günümüzün geçerli branşlarında söz sahibi olma imkanı getirebilir.”
“Evet, her alanda ve özellikle ticari alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Ancak her şeyden önce dinini, kitabını bilen ve kalbinde Allah korkusu taşıyan, vatanını, bayrağını ve milletini seven gençlere ihtiyacımız var.”
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11