Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Seydişehir
Çalışma Barışı - Seydişehir Postası I 1991
“Temennimiz “iki arada bir derede kalan” işçilerin mağdur olmadan bu krizi atlatması ve çalışma barışının sağlanmasıdır.”
Çalışma Hayatında Huzursuzluk - Seydişehir Postası I 1989
“…Bu tartışmaları sabır ve metanet içerisinde dinlemeye devam eden işçinin ekonomik durumu perişandır. Resmi ağızlardan da ifade edildiği gibi, gerçek ücretlerinden yüzde 40-50 kayba uğrayan işçiler için piyasa şartlarına ayak uydurma imkanı kalmamıştır.”
Çalışmalar Yetersiz - Seydişehir Postası I 1995
“Bir ‘esbâb-ı mucibe’ ortaya çıkarsa, kamuoyunun tepkisine paralel olarak, yöneticiler de birşeyler yapıyor, tepkiler yatıştıktan sonra, konuyu unutuyorlar.”
“…Bizim çalışmalar ise saman alevi gibi hemen parlayıp sönen cinsten olduğu için neticeye doğru hiç mi hiç yaklaşılamamıştır. Kısacası, tanıtım ve kulis faaliyeti açısından çalışmalarımız yetersiz değil, hiç yok denilebilir.”
Çamlı’nın Yemeği - Seydişehir Postası I 1990
İyi bir yöneticinin, yaşadığı bölgeye neler katabileceğini anlatıyor köşe yazısı.
“Takımın şampiyon olmasını istemediğiniz, ikinci lige çıkasını istemediğiniz söyleniyor. Doğru mu?”
Cevap, “Hodri Meydanca” idi. Dedi ki:
“-Evet, bugüne kadar doğruydu. Çünkü imkanlarımız kısıtlıydı.”
Çanakkale Gecesi - Seydişehir Postası I 1990
“… Bize kim olduğumuzu hatırlatacak anma toplantılarına her zamandan fazla ihtiyaç duyuyoruz.
… 20 Aralık 1915’te Çanakkale geçilseydi, 250 bin Türk göğsünü düşman topraklarına kalkan edip şehid düşmeseydi, bugün acaba bu topraklar üzerinde böyle hür yaşama imkânı bulur muyduk?”
Çarklar Dönerken - Seydişehir Postası I 1987
8 Eylül 1987 - Çarklar Dönerken
Seydişehir Alüminyum Tesisleri’ndeki grevin ardından yaşananları kaleme alan yazı. Grev, bir bölgeyi nasıl etkiler?
"Yaraları kısa zamanda sararız, maddi zarar her zaman telafi edilebilir, önemli olan arkadaşlarımızın işbaşı yaparak, iyi bir moral kazanmış olmalırıdır." diyordu bir yetkili...
Cevap Bekleyen Sorular - Seydişehir Postası I 1994
“…Hem de sadece emeklilerin değil; az çok sermayesi olan, tahsil yapmış gençlerin ve her işsiz vatandaşın kafasını kurcalayan sorular hemen hemen aynıdır:”
Çevre Bakanı ve Suğla - Seydişehir Postası I 1991
“…Türkiye haritasını açıp baktığımız zaman Seydişehir-Bozkır arasında yer alan masmavi bir göl resmi görürsünüz. Üzerinde de Suğla Gölü yazar. Haritada gösterilen yere gittiğinizde ise göl diye bir yer göremezsiniz. Çünkü yok olmuştur. Çünkü tarım arazisi haline gelmiştir. Çünkü bu göle Seydişehirli vatandaşlar da dahil olmak üzere kimse sahip çıkmamıştır.”
ÇEVRE PANELİ
“…Anadolu’yu da erozyona uğratıp yeniden yurt aramaya çıkmak zorunda kalmayalım. “
“İlim adamlarımız Türkler’in neden çiçeği yeşili korumaya dikkat etmediğini araştırıp bulması lazım. Eğer bir belediye başkanı şehrin ortasına ektiği çiçekleri zabıta gücü ile korumak zorunda kalıyorsa bu konuda köklü bir eğitime ihtiyaç var demektir.”
Çevre Paneli - Seydişehir Postası I 1992
"...Türklerin Orta Asya’dan göç edip yeni bir yurt aramaya çıkmalarının sebebinin erozyondan kaynaklandığını, çevrenin insanları besleyemez hale gelinceye kadar tahrip olduğunu biliyor muydunuz. Anadolu’yu da erozyona uğratıp yeniden yurt aramaya çıkmak zorunda kalmayalım."
"... - Bir santim toprağın meydana gelmesi için bin yıl geçmesi lazım."
Çok Yönlü Dialog - Seydişehir Postası I 1995
“…Çok yönlü bir diyalog zemini tesis edilmelidir. Türkiye’nin Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi önemli şehirlerinde ve pek çoğu önemli mevkilerde bulunan binlerce Seydişehir’li vardır.”
“…Bütün bunlar yapılırken ‘Seydişehir’liler Birliği’ kurulmalı, bu birlik saydığımız önemli merkezlerdeki Seydişehirlilerle, Seydişehir merkezinin entegrasyonunu sağlamalı, demokratik ölçüler çerçevesinde çalışma tarzı tesbit edilmelidir.”
Cumhurbaşkanı Özal’ın Açıklaması - Seydişehir Postası I 1991
“…Özal, il olacak ilçeler arasında Seydişehir’i de saydı.”
“….Haber gerçekten müthişti. Son birkaç yıldır üzerinde hassasiyetle durduğumuz Seydişehir’in il olması meselesinde ani bir gelişme olmuştu.”
DELİ DANA PANİĞİ
“… Hastalık beyin iltihabı ile beyinde süngerleşme yaparak hayvanın ölümüne sebep oluyor.”
Dereze Belini Aşmak - Seydişehir Postası I 1991
“… Yeni Antalya yolu ile birlikte Dereze Belinin de trafiğe açılması Seydişehir’e ulaşı yönünden yeni ufuklar açacaktır. Ayrıca av tüfekleri ile meşhur Huğlu, Üzümlü, Gencek kasabaları ile Derebucak arasındaki münasebetlerimizin gelişmesine de zemin hazırlayacaktır. “
Dernek Ne Zaman Kurulacak? - Seydişehir Postası I 1994
“Seydişehir basın ve yayıncılık açısından şanslı bir şehirdir. Farkında olsak da, olasak da basın mensupları bu ilçeye önemli hizmetler vermektedirler.”
Devlet İmzası - Seydişehir Postası I 1994
“… Ülkenin karşı karşıya bulunduğu terör, ekonomi, dış politika ve koalisyon krizlerine bir de ‘Çalışma hayatı krizi’ eklemek memleket menfaatine değildir. Konu ile ilgili gelişmelere bakılırsa aklıselim galip gelecek ve çalışma barışı bozulmadan ‘Enflasyon farkı krizi” de atlatılacaktır.
Dönüm Noktası - 5 Ağustos 1989
5 Ağustos Seydişehir Ekonomik Kalkınma Bayramı için çıkarılan özel ekin tamamı. Turgut Özal’dan Seydişehir Etibank Alüminyum Tesisleri’nin modernizasyon konusuna, Seydişehir-Antalya yolundan ülkenin gündemine kadar birçok konu. Hem Türkiye’nin geçmiş gündemlerine, hem de ülkeye dair nostalji yaşamanız için önemli bir arşiv. Türkiye Gazetesi’yle dağıtılan eki hazırlayan Sefa Koyuncu ve o dönemki ekibi...
Düğüm Çözülecek mi? - Seydişehir Postası I 1988
Türkiye genelinde çalışan iki milyon işçi... 1988 yılı için bir rakam ve ek zam beklentisi...
"Bir sendika özel işyerlerinden ek zam alıp üyesi işçiyi ferahlatırken, diğerinin "Ek Zam toplu sözleşme düzenini bozar." demesine bir mânâ vermek zor.
Türkiye, nereden nereye?
Durusoy’un Açıklaması - Seydişehir Postası I 1994
“… Bu durumda, il olma çalışmalarını ve bu gaye ile toplanan yardımları yasal bir çerçeveye oturtmak için yeni bir dernek veya vakıf kurulması gerekmektedir.”
Ek Tesis İşi Kritik - Seydişehir Postası I 1990
“…Bugünün dünyasında kitleler, toplu menfaatini kollama, yarını düşünme ve belirli hedef için bir araya gelme şuurundan uzak. Toplumlara çözülmüşlük ve dağılmışlık hakim. Herkes kendi sevdasında ve kendi küçük dünyasında.”
Ek Tesis Yapılacak mı? - Seydişehir Postası I 1990
“…Bir kere Seydişehir’de tesislere 80 yıl yetecek Boksit rezervi var. Yardımcı tesisleriyle, sosyal tesisleriyle kurulu bir düzen ve kompleks bir işletme var.”
“… Unutmayalım ki, ek tesislerin Trakya’ya kayması halinde Seydişehir Alüminyum İşletmeleri sönüp gitmeye ve yok olmaya mahkum olacaktır.”
Ek Zam Meselesi - Seydişehir Postası I 1988
Enflasyon... Türkiye, Cumhuriyet tarihinden bu yana bu canavara karşı mücadele verdi. 1980 ve 1990’lı yılların en gözde konusuydu. Bu yazıda zammın birkaç ay geçmeden nasıl enflasyona yenik düştüğünü, süper emeklilik konusunu ve işçilerin zam beklentilerini okuyacaksınız. 1988 yılında kaleme alınan yazı size o günler ile bugünler arasında ciddi bir kıyas imkanı sunacak.
Ekran Gazetesi - Seydişehir Postası I 1987
Teknolojideki gelişime meraklıysanız işte bu yazıyı okumalısınız. "Ekran Gazetesi"; günümüz internet yayıncılığı ve bir dönemin teleteksinin temelleri aslında. 1987 yılında Başbakan Turgut Özal’ın Antalya mitinginin 48 metre kare ekranla İstanbul’a yansıtılmasının PTT sayesinde olduğunu ve bunun günümüz video konferanslarının temelini teşkil ettiğini biliyor muydunuz?
Haydi en iyisi bir göz atın.
Ermenek ve Biz - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 5 Aralık 1989 Tarihli Yorum Yazısı
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11