Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: dijital
İNSANIN ATASI MEĞER NE İMİŞ?
"Derslerden bahsederken üçüncü yeğenim ilkokul öğrencisi Kâzım soluk soluğa içeri girdi. Bana aceleyle “hoşgeldin” dedikten sonra “Televizyon bugün saat beşte açılır” diyerek televizyonun düğmesine bastı. Çocuklar için hazırlanan “Bizim Ekran” gösteriliyordu. Dikkat kesilip hep birlikte seyre başladık. Otobüsün hareketine iki saate yakın zamanım vardı ve kısa bir ziyaret için uğradığım bu akrabalarıma veda edecektim."
TERÖR-KÖR
"Belâsı her dönemin anarşidir, terördür.
İsyânın, ihtilâlin, terörün gözü kördür!"
İKİNCİ MOĞOL İSTİLASI
"Yeni Moğol istilası, ilkinden de beter oldu.
Petrol için leş kargası, mazlûm kanı içer oldu.
En son teknik füze ile Bağdat-Basra bombalandı.
Kütüphâne döndü küle, müzeler de yağmalandı."
MATRIX
"Uçuşmalar sürekli, abartılı gibiydi.
Bilgisayar destekli, bir karate filmiydi.
Lâkin öyle değilmiş, eğer kazın ayağı.
Diital bir zehirmiş, bir misyoner tuzağı!"
Basında Kültür Sanat
"...Neticede, kültür sanat sayfası editörleri olarak bizim; ekonomi, magazin, siyaset ve spor sayfalarının takipçisi kadar, kültür sanat sayfası takipçisine ihtiyacımız var. Sızlanmayı bırakalım da; okuyucunun gönlünü nasıl fethedebiliriz; kültür sanat sayfalarını ne yaparız da "yangında ilk kurtarılacak" hâline getirebiliriz, onu konuşalım."
Başkanlık Sistemi
"- İki başlılık tehlikesi de işte tam bu noktada ortaya çıkıyor.
- Tıpkı; Demirel-Özal ve Ecevit-Sezer dönemlerinde olduğu gibi. "
"İktidar, meseleyi TBMM’de çözmenin yollarını aramalı, siyasi partiler de, vaktiyle merhum Özal’a yaptıkları gibi sırf Başbakan Erdoğan’a muhalefet olsun diye halkın başkanlık isteğini göz ardı etmemelidir.
- Konu şahsî değil, ülkenin geleceğiyle ilgilidir. "
Bestekarlarda Şikayetçi
"Türk müziği, yüzyıllar boyunca şiirle kol kola yürüdü.
Unutulmayan nağmelere arkadaşlık eden unutulmaz mısralar hâlen çoğumuzun dilinde. Fakat bu yürüyüş, günümüzde kesintiye uğradı. Artık şiirler eskisi kadar bestelenmiyor."
Sanal Aklama - Yeni Meram Gazetesi I 1999
"... Amerika Başkanı Bill Clinton’ın, Monica Levinsky davasından beraat etmesi ve güya aklanması, hiçbirşey olmamış edasıyla görevine devam etmesi, üstüne yüzde 70’lik bir kamuoyu desteğine sahip olması, üzerinde ibretle durulması gereken bir vakıadır."
"... Clinton’un aklanma vakıası ABD’de bir kara dönemin başladığının, hatta ivme kazandığının habercisidir. Ahlaken kokuşmuş, tepeden tırnağa çürümüş bir toplumun zevali uzak değildir."
"...Kan ve kemik üzerine ina edilen Rus imparatorluğunun dağılışı ve çöküşü gibi, iki yüzlü siyasetiyle mazlum insanların kanına girmeye devam eden, gücü yettiği halde masum insanların katlini engellemeyen ABD imparatorluğunun dağılması ve çökmesi de mukadderdir."
Siber Terör - Türkiye Gazetesi I 2005
Günümüzde devlet faaliyetlerini durdurma noktasına gelen Siber Terör’e yönelik kaleme alınmış en geniş özel haber çalışmalarından birini bulacaksınız. 10 Haziran 2006 tarihini taşıyan "Yüzyılın kâbusu: Siber Terör" başlıklı haberde, "Teröristlerin, büyük bir barajın kapaklarının kontrolünü ele geçirdiklerini, silahlı kuvvetlerin füze sistemlerini ele geçirdiklerini ya da büyük bir kentin sabah yoğun trafikte tüm trafik ışıklarını durdurduklarını veya doğal gaz şebekelerinin basınç kontrol sistemini ele geçirerek basıncı artırdıklarını düşünün! Ya da sadece büyük bankaların hesaplarına girip “küçük!” değişikliklerle milyonlarca doları kendi hesaplarına geçirdiklerini hayal edin!" uyarısı yapılıyor..
Alümiyum Sanayi - Seydişehir Postası I 1987
Türkiye’nin Alüminyum ihtiyacın 1987 yılında ne kadardı? Bugün acaba ne kadar? Peki Seydişehir Alüminyum Tesisleri neden önemliydi? Hele ki küçük sanayiciyi korumak? Bugün belki daha anlaşılır halde...
Yüksek Okul Meselesi - Seydişehir Postası I 1987
"Seydişehir’in maden ve metalurji sahasındaki hususiyeti dikkate alınarak, bir yüksek okul açılması, birkaç hafta önce yöneticiler seviyesinde görüşülerek, prensipte kabul edilmiştir."
Şimdilerde neredeyse her ilde üniversite veya fakülte var. 1987 yılında Alüminyum Tesisleri’ne ev sahipliği yapan Seydişehir’de bölgeye katkı sağlayacak bir yüksek okul açılması için çok mücadele verilmişti.
Abdullah Çamlı - Seydişehir Postası I 1987
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 15 Eylül 1987 Tarihli Baş Yazısı’nda Seydişehir Alüminyum Tesisleri’nin yeni müessese müdürü Abdullah Çamlı’nın geçmişi ve hedefleri ele alınmış.