Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: bürokrasi
KONUŞ BAŞBAKANIM
Erdoğan pürüzleri,
Cesâretle anlattı...
Yere geçti yüzleri,
Çıkarcı rantçı battı!
MAKSAT AĞIZ SULANDIRMAK
" - Bu senin hikâye neye benzedi biliyor musun? Anlatayım da dinle: Sık sık alacağını istemeye gelen adamı, her defasında çeşitli mazeretlerle savuşturan biri, nihayet bir gün alacaklısına şöyle der:
- Borcumu ödeyeceğim."
ABD’YLE STRATEJİK ORTAKLIK
"Bütün bu sebeplerle başta biz Türkler olmak üzere her milletin, ABD’nin iki asırda geldiği noktayı iyi düşünmesi, derin bir muhasebe yapması ve bu ülkenin, sistemini incelemesi gerekiyor. Nasıl onlar Osmanlı’yı örnek alıp yükseldilerse, bizim de bu ülkeyi süper güç yapan unsurları –bâtıl dini, dinsizlik, vahşet ve ahlâksızlıkları hâriç- alıp faydalanmamız gerekiyor. Sadece bizim değil bütün ülkelerin, ABD’nin teknolojik başarılarından ibret alacağı ve öğreneceği çok şey var… "
Başkanlık Sistemi
"- İki başlılık tehlikesi de işte tam bu noktada ortaya çıkıyor.
- Tıpkı; Demirel-Özal ve Ecevit-Sezer dönemlerinde olduğu gibi. "
"İktidar, meseleyi TBMM’de çözmenin yollarını aramalı, siyasi partiler de, vaktiyle merhum Özal’a yaptıkları gibi sırf Başbakan Erdoğan’a muhalefet olsun diye halkın başkanlık isteğini göz ardı etmemelidir.
- Konu şahsî değil, ülkenin geleceğiyle ilgilidir. "
“ALTIN BEYİNLİ ADAM”
Eskiyi özleriz genelde. Ama ya özlemediklerimiz? Ülkede nelerin değiştiğine bakmak için, bugün kolayca nelere ulaşabildiğimizi anlamak gerek belki de... Bir de değişim için önce halkın hazır olması gerektiğini de unutmamak gerek sanki.
ALÜMİNYUM DAVAMIZ
"... Alüminyum meselesinin Türkiye’de millî bir dâvâ olarak ele alındığı söylenemez. Siyasî iktidarlar mevcutla yetinmeyi tercih etmeyi bırakarak; alüminyum sanayiinde yeniliğe ve ileriye dönük projelere ağırlık vermeli."
"...istikbali fevkalâde parlak olan, dünya alüminyum üretimindeki gerçek yerimize oturmayı geciktirmektedir."
Önce Devlet - Seydişehir Postası I 1988
"Devlet düzeni hiyerarşi ile korunur. Hiyerarşinin zıddı ise anarşidir. Anarşi, devlet ve kanun hakimiyetini yıktığı zaman, devlet yok olmuş demektir. Tarih, bunun acı misalleriyle doludur."
"Bugün Ortadoğu’da Orta ve Güney Amerika’da, Asya ve Uzakdoğu’da devlet olabilme mücadelesi veren ve bu ideâl uğruna kan ve can feda etmekten çekinmeyen insanların mücadelesine bakarak devlet olmanın, devlet kalabilmenin kıymetini bilmeliyiz. Devlet müessesesini muhafaza edemeyen nice milletler, tarih sahnesinden çekilmeye, dünya haritasından silinmeye mahkum olmuşlardır."
Basınla Diyalog 2 - Seydişehir Postası I 1988
Kaymakam Sadık Altınkaynak, iletişimi güçlendirmek için bir hafta önceki yazıya destek veriyor ve tüm kamu kuruluşlarına bir yazı gönderiyor. Her iki tarafta iyi niyetli ve anlaşma niyetinde olunca, iletişim, etkisini örneğiyle gösteriyor.
HAYAL VE GERÇEK
Bürokrasi nelere etki edebilir? Hele bir nüfus sayımında bir şehrin yarısı sayılamamışsa? Hele bir de iktidar partisi bir ilçede kazanamamışsa. Seydişehir’in il olma hedefini konu alan ciddi bir köşe yazısından ülke için çıkarılabilecek ilginç dersler. Hem nostalji, hem de ülke bir zamanlar nelerle uğraşıyormuş diyebileceğiniz türden bir yazı.