ÖCALAN SKANDALI

ÖCALAN SKANDALI

 

İtalya, resmen istememize rağmen, on bin kişinin katili, uyuşturucu kaçakçısı ve terörist Abdullah Öcalan’ı bize vermedi. Kendi ülkesinde yargılamadı. Türk yargıçlarına sorgulama imkanı vermedi. Üstüne üstlük bu azılı caniyi el altından kaçırdı.

- Meşhur Roma hukuku, İtalyan adaleti bu mu?

 -Demek ki bu! Ya da bu hale gelmiş. yani çökmüş.

Bu olay sadece İtalya’nın değil, sözde demokrasi ve insan hakları havarisi bütün Batı Avrupa’nın ve Amerika’nın yüzkarasıdır. İtalya Öcalan’ı Türkiye’ye iade etmemekle en azından Türk yargıçlarına sorgulama fırsatı tanımamakla Türkiye’yi hafife almıştır. Diğer Batı ülkeleri ve Amerika ise bu insanlık suçu işleyen cani ve insan kasabının Türkiye’ye iadesi için İtalya’ya yeteri kadar baskı yapmamakla Türkiye’yi hafife almışlardır.

Almanya’da işlediği bir suçtan dolayı da İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Öcalan’ı Almanya yargılamaktan vazgeçti. Almanya, Öcalan’ı yargılamak isteseydi, İtalya hemen verecekti. Almanya istemedi Türkiye, bebek, çocuk, yaşlı, asker, sivil demeden on bin insanın canice öldürülmesinden sorumlu tuttuğu Öcalan’ı yargılamak için resmen istedi. İtalya, Öcalan’ı Türkiye’ye vermedi. Üstelik devlet ve hükümet olarak el altından İtalya dışına çıkarılması sağlandı. Tarih ve insanlık önünde büyük bir skandal teşkil ettiği için üzerine basa basa yazıyorum. Zira bu skandal Türk milletinin gözünü açmaya yetecek. Batı ile kültürel münasebetlerimizi gözden geçirmemize vesile teşkil edecek boyuttadır. Hadise, millet olarak Batı’ya bakışımızın açısını etkileyecek, milli uyanışta bir dönüm noktası teşkil edecek çaptadır.

Evet, İtalya ve Batı, Öcalan konusunda Türkiye’yi hafife almıştır. Fakat, Türk milleti olarak bu skandalı hafife alamayız. Altmışbeş milyon Türk insanının kabusu olmuş, yıllarca masum insanları inim inim  anaların yüreğini yakmış bir insan kasabı İtalya’da yakalanacak sonrada elini kolunu sallayarak dilediği yere gidecek. Yeni cinayetler, yeni katliamlar planlamak için kendine yeni bir in bulacak. Bu skandal hafife alınabilir mi? Buna fırsat ve imkan tanıyanları bu millet affedebilir mi? Bağrı yanık analar, gözü yaşlı yetimler, şehid kanı ile yoğrulan bu toprak, Öcalan’a aziz misafir, şanlı, kahraman muamelesi yapan, onu kaşla göz arasında kaçırarak, adalet önüne çıkarılmasına engel olanları affeder mi ? İtalya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika kültürüyle, ekonomisiyle içimize girmiştir. Ekonomi, yani para Avrupa ve Amerika için kan gibi hayati önem taşımaktadır. Şuurlu vatandaşlarımızın İtalyan mallarına karşı başlattıkları mevzi boykot bile Dalama hükümetini sarsmaya yetmiştir. Türk müteşebbislerini desteklediğimiz, Türk dili ve kültürüne önem verdiğimiz oranda güçleneceğimizi asla unutmamalıyız.

SEFA KOYUNCU