Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Konular: Türkiye
Antalya Yolu - Seydişehir Postası I 1990
“Seydişehir’in geleceği için son derece önemli olan Konya-Antalya yolu için çok şey yazdık. Yolun bölge için olduğu kadar, Türkiye ekonomisi için de önemli olduğunu ifade eden araştırmalar yayınladık.”
“Zira yazdıklarınız hedefini bulduğu zaman heyecan duyabiliyorsunuz. Heyecanınızı sizinle paylaşanlar olduğu zaman, yazmaktan zevk alabiliyorsunuz.”
“Unutulamalıdır ki, ekonomide olduğu gibi yatırımlarda da “arz-talep” esası geçerlidir.”
Sahipsizlik.. - Seydişehir Postası I 1990
“Birinin çıkıp bu işleri ele alarak, çözüme kavuşturması gerekiyor. Bu da bizce halkın oyları ile işbaşına gelen Belediye Başkanı’nın görevidir. Başkan ilgili makamlara başvurarak halkın hak ve menfaatlerine sahip çıkmalıdır.”
KADİR DEMİR’İN ÇAĞRISI (AYASOFYA)
Konu Ayasofya’nın ibadete açılması.
“…Türkiye’de en önemli mesele, millî davalara kamuoyunca sahip çıkılması meselesidir. Milletçe Ayasofya davasına sahip çıktığımız ve sesimizi duyurduğumuz zaman eminiz ki, açılmadık kapı kalmayacaktır.”
“Her karış toprağı şehid kanı ile yoğrulmuş olan bu aziz vatanımızdaki mukaddes emanetlere sahip çıkmak her Müslüman-Türk için birinci vazifedir. İnanıyoruz ki, bu memlekete hizmet eden ve bu milletin mukaddesatına sahip çıkanlar ulemanın, şühedanın ve evliyanın hayır dualarına kavuşacaklardır
Pırıl Pırıl Hastane - Seydişehir Postası I 1989
“…Devlet hastanesinin imkanlarından hiçbir fark gözetilmeksizin bütün vatandaşlar olarak yararlanıyoruz.
Hasta günlerindeki “hanemiz” burası.”
Sağlık Meslek Lisesi - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 12 Aralık 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Ermenek ve Biz - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 5 Aralık 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Tarihi Bir Gün… - Seydişehir Postası I 1989
“…Üniversiteler tarihte olduğu gibi, günümüzde de en önemli ilim merkezleridir. İstikrarlı bir öğretim imkanı sağlanan dönemlerde memleketimize değerli ilim adamları kazandıran müesseselerdir.”
Yüksek Okul Açılırken - Seydişehir Postası I 1989
Yıl 1989… Öyle her yerde bırakın yüksek okulu, Üniversite açmak zor… Elbette Sefa Koyuncu’da yaşadığı yerin geleceğine kalemiyle katkıda bulunmak için Yüksekokul yapımı için yetkilileri harekete geçirmeye çalışıyor.
Bu Hastane Hasta - Seydişehir Postası I 1989
“…İyi ama yeni hastane hizmete girinceye kadar, eskisinde yatanların hâli ne olacak. Hastaneden başka herşeye benzeyen bu yere “sağ gelip, hasta gitmeye” devam mı edeceğiz?
Sahip Çıkmak - Seydişehir Postası I 1989
“Seydişehir’lilerin, Seydişehir’e sahip çıkması gerekiyor.”
“…Parti saptantılarını bir kenara bırakmak gerekiyor.”
Ses Duyurmak - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 8 Ağustos 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Seçim Sonuçları - Seydişehir Postası I 1989
“…26 Mart mahalli seçimleri ANAP’ın hezimetiyle sonuçlandı. Öyle anlaşılıyor ki, pahalılıktan ve geçim sıkıntısından iyice bunalan kitleler, ANAP’a büyük bir tepki gösterdi. Bölgelerine hizmetlerine rağmen seçimi kaybeden ANAPlı belediye başkanları da hayat pahalılığına gösterilen tepkinin kurbanı oldular.”
Sandıktan Kim Çıkar? - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 21 Mart 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Ağalar ve Tesislerin Tevsi - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu, Etibank Seydişehir Alüminyum Tesisleri’nin tevsii konusundaki çalışmaları gündemde tutmaya çalışıyor. Alüminyum ve teknolojinin günümüzde geldiği noktadaki alüminyum ihtiyacı?
AYDIN NEDİR?
Gerçekten okunası bir ‘aydın’ yazısı.
“Bu cevaplar aslında vatandaşın “Aydın”ı tanımadığını ortaya çıkarıyor. Tabii bu arada aydınların kendilerini vatandaşa kabul ettiremediklerini de ortaya koyuyor. Böylece aydınların halktan kopukluğuna dair iddialar doğrulanmış olmuyor mu?
Vilayete Bir Adım Daha - Seydişehir Postası I 1989
“Günümüzde pazarlama ve tanıtımın önemini bilmeyen yoktur. Kaliteli mal üreten bir firma bile, malını iyi tanıtamazsa, satış yapamaz. Propagandayı iyi yapan düşük kaliteli de olsa malını pazarlayabilmektedir.”
Toplu Sözleşme Çıkmaz mı? - Seydişehir Postası I 1989
“Türk İş’in aylar önce tartışmaya açtığı toplu pazarlık konusu böylece nihai şeklini almış ve uygulama safhasına gelmiştir. Ne getirip ne götüreceği ise, belli değil.”
Toplu iş sözleşmesine dair süreç Seydişehir işçisiyle paylaşılıyor
Alüminyum Genel Müdürlüğü - Seydişehir Postası I 1989
“…Son günlerde, bakanlıklar ve genel müdürlüklerde bazı değişikliklere gidilmesi; kültürün turizmden, illi eğitimin spor’dan ayrılması kamuoyunca müsbet karşılandı.” Bir de Alüminyum Genel Müdürlüğü kurulsaydı?
Altınkaynak’ın Genelgesi - Seydişehir Postası I 1989
“Türkçenin gramer yapısına ve fonetiğine uydurma kelimelerin kültür hayatımıza girmesi, tarihine ve millî kültürüne bağlı aydınlarımız başta olmak üzere, bütün milletimizi huzursuz etmekte; medeniyetimizin temel taşlarını teşkil eden, sağlam ve köklü kelimelerin unutturulmak istenmesi derin kaygılara sebep olmaktadır.
TRT’DEN BEKLEDİĞİMİZ
"...İkinci dünya harbinden sonra milletler arasındaki psikolojik savaşın şiddetlendiğini, günümüzde de olanca şiddetiyle devam ettiğini unutmamalıyız."
"...Rusya ve Amerika başta olmak üzere diğer batılı ülkelerde propaganda için milyarlarca dolar harcamaktan çekinmemekte, modern emperyalist zihniyetleriyle ülkeler üzerinde hakimiyet tesisine çalışmaktadırlar. Günümüzün en etkili propaganda aracı olan televizyonu kullanabildikleri ölçüde de hedeflerine yaklaşacaklardır."
LUNS’UN KİTABI VE ERMENİLER
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 11 Ekim 1988 Tarihli Yorum Yazısı
"...Avrupalıların tek bildikleri şey Ermeni iddialarıdır. Birinci Dünya Savaşında Ermenilerin kaç Türk’ü öldürdüğünden kimsenin haberi yok."
"...Amerika ve Avrupa’nın da, NATO eski Genel Sekreteri Joseph Luns’un yeni kitabındaki ikazlarına kulak vererek, Ermeni yalanlarına kanmamaları, ilmi araştırmalara önem vermeleri temennimizdir."
Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları sadece Batı dünyası tehdit ettiğinde mi gündeme gelmeli? Yazı 1988 yılından...
İlk Alüminyum İhracatı - Seydişehir Postası I 1988
"1987 yılında Başbakan Turgut Özal, bir gazetecinin "Türkiye’nin en önemli meselesi nedir?" sorusuna, "İhracaatı ve döviz girdisini artırmaktır." diyordu.
"...Seydişehir’i bir "Alüminyum İhraç Merkezi" haline getirmek çetin bir mücadele ister. Seydişehir ve bölge sakinleri, tesislerde çalışan işçiler olarak, istikbâl için fekalade önemli olan bu gelişmelere destek olmak zorundayız. "
Seydişehir ve Türkiye, hedeflerine ulaşabildi mi?
Orijinal Bir Bayram - Seydişehir Postası I 1988
Bunun için de herşeyden önce "Alüminyum"’u iyi tanımalı, içinde bulunduğumuz ve içinde yaşadığımız hazinenin kıymetini bilerek, ona sahip çıkmalıyız.."
"...Memlekezimizde TUSAŞ, Türk Havacılık ve Uçak Sayanii’nin kurulması ve ilk Türk savaş uçağının semalarımızda uçmasından sonra, alüminyum savunma sanayimizin vazgeçilmez bir maddesi olmuştur."
"...Gelişmekte olan ülkelerde demir-çelik tüketimi daha fazla olduğu halde, gelişmenin ileri seviyesine ulaşmış ülkelerde, alüminyum tüketimi artarak, demir-çelik tüketiminin hızı azalmıştır. Bu demektir ki, alüminyum tüketimi sanayileşmenin ölçüsüdür. Alüminyum, 2000’li yıllara bir numara olarak girecek özellikte bir metaldir."
Vilayete Birinci Adım - Seydişehir Postası I 1988
"...Ankara sel felaketinde ailesini ve evini kaybeden bir baba, TV haberlerinde şöyle diyor, "Alt yapısız şehir olmaz. Ankara’da düzenli bir kanalizasyon şebekesi olmadığından çocuklarımı ve evimi kaybettim!" diyordu.
1988 tarihli yazıda konu Seydişehir’in il ollması ve il olma kriterleri.
ilk
16-30
31
32
33
34