Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Konular: Doğa ve Çevre
Seydişehir’i Seviyorum - Seydişehir Postası I 1996
Sefa Koyuncu’nun 6 Ağustos 1996 Tarihli Seydişehir Postası okurlarına veda yazısı...
Kaynak - Seydişehir Postası I 1996
“… Ekonomik sıkıntı sebebiyle hep vatandaş malını mülkünü elden çıkaracak değil ya! Artık devlet de atıl kaynaklarını, lojmanlarını, sosyal tesislerini, kamu arazilerini, ormanlarını, madenlerini müteşebbis Türk iş adamlarına satmalı, elde ettiği geliri vatandaşın ekonomik refahı için harcamalıdır.”
Bravo Keçecilere - Seydişehir Postası I 1996
“…Yol artık bitiş trendine girmiştir. Hükümetten değişiklik bile olsa yol artık tamamlanır. Yani bu defa iş sağlam!”
Yol ve Keçeciler - Seydişehir Postası I 1996
“…Gerek politikada, gerekse bürokrasi de, Konyalılar etkin görevler üstlendikleri takdirde, hizmetlerin nasıl geleceğinin somut örnekleri kuşkusuz bizleri hem sevindiriyor, he de heyecanlandırıyor.”
Vali’nin Yol İncelemesi - Seydişehir Postası I 1996
“… Bu yol üzerine söyleyecek ve yazacak çok şeyimiz vardır. Bu yolun gecikmesine çalışanları “Türk ekonomisine ihanet etmekle” suçlasak, ancak doğruyu ifade etmiş oluruz.”
Konya’da Yol Tartışması - Seydişehir Postası I 1996
“… Bugün Valiler, İdare Müdürleri yıllık programlarında isterler. Ama yukarısı karar verir neticede. Artık onların yapabileceği işlem ihtimali azalır. Bu bakımdan onlardan istemek, onlara duyurmak netice vermeyebilir.”
Yol - Seydişehir Postası I 1995
“… Yol bugüne kadar açılabilmiş olsaydı, Seydişehir ulaşımda, turizmde ve sanayide merkez durumunda geçerdi. Yan sanayi gelişir, organize sanayi kuruluş ve ilçe dışından yatırımcılar gelirdi.”
Haydi Seydişehir’liler - Seydişehir Postası I 1995
“… Yol bu senenin sonunda tamamlanacak ve rahat geçit verecek. Ancak… Evet, ancak… Siz bu yollun bütün pürüzlerinin ortadan kalkacağı günü beklemeden, en azından bir kere, özel aracınızla yeni yoldan Konya’ya gidin ve dönün…”
“… Bunu kimse için değil, kendiniz için yapacaksınız.”
Aydın’dan Mektup - Seydişehir Postası I 1995
“… Hele memleket dışında bulunuyorsanız, memleketten haber almanın önemi daha da artar. Sizinle tanıştığımdan beri sizi hep mücadele eder, çalışır ve bir şeyler yapar görmüşümdür. Takdir etmişimdir.”
“… Seydişehir hep seçim zamanları hatırlanan seçmen potansiyeli olan bir ilçedir. Halkı saftır her gelen siyasetçiye kanar, ilçe siyasetçileri de kördür, sağırdır, tat’dır. İlçe halkının önünü açan, ateşleyen olacak yerde pusar, saklanır, öyle değil mi?”
“…Ve… En önemlisi Seydişehir’in menfaatlerini kendi menfaatlerinizden önde tutun. Herşey para değildir.”
Ali Rıza Öcal - Seydişehir Postası I 1995
“…Seydişehir’in il olması sanayileşmesi ve ulaşım imkanlarının artması, hatta Seydişehir’in bölgede büyük bir sanayi ve ticaret merkezi, istihdam kapısı haline gelmesi için gösterdiğimiz çaba, Seyyid Harûn Velî hazretlerinin 700 yıl önce burada başlattığı imar ve iskan hareketinin ihyası olarak değerlendirilse yeridir.”
Yeni Konya Yolu - Seydişehir Postası I 1994
“… Seydişehir halkı çok az bir fedakârlık göstererek, bu yolu kullanmalıdır. Yolun tamamlanması ancak bu şekilde sağlanabilir. Kaldı ki yol yüzde 85 oranında tamamlanmıştır.”
“Haydi Seydişehir’liler yeni yoldan Konya’ya!”
Yol Gecikiyor - Seydişehir Postası I 1994
“… Sorarsanız çalışma var. Ama nasıl çalışma? İnsanın aklına ‘çalışır görünmek’ babından bir çalışma tarzı geliyor.”
Ormanlar Özelleştrilmeli - Seydişehir Postası I 1994
“… Orman nimetlerin en azizlerinden ve servetlerin en büyüklerinden birisidir. Ancak, ormanlarımızdan yeteri kadar istifade edemiyor ve milli ekonomiye lâyıkıyle kazandıramıyoruz.
“… İşin en çarpıcı tarafı ise, ormanlarımızın bir çekidüzen verilmesi ve özelleştirilerek, vverimli hale getirilmesi halinde Türk ekonomisini düzlüğe çıkaracak bir potansiyele sahip olduğunu bütün siyaset adamlarının ve bürokratların biliyor olmasıdır.”
Sıra Konyalılar’da - Seydişehir Postası I 1994
“İnanıyoruz ki Vali Atilla Vural bütün imkanları seferber ederek Konya-Seydişehir arasını da kısa sürede tamamlayacaktır.”
2,5 Milyarlık Yalan- Seydişehir Postası I 1994
“…Okuyuncu zannedersiniz ki, Tınaztepe Mağarası’nın pırıl pırıl ışıkları ve çevre düzenlemesi ile Torosların çam kokulu bu bölgesi romantik görünümü ile herkesi cezbediyor, yerli yabancı turist ile dolup taşıyor.”
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ
“Hayatımızın önemli bir parçası olan çevrenin temiz tutulması konusunda vatandaş olarak bizlerin, belediyelerin, işletmecilerin ayrı ayrı görevleri vardır.”
“… Çevre kirliliğinin ortaya çıkardığı sonuçlar ve kirliliğin giderilmesi için yapılacak çalışmalar ekonomiye yük getirir. Zaman ve kaynak israfına yol açar.”
HİDROJEN ENERJİSİ
“…. Dünyanın iklimi değişiyor. Fırtınalar daha şiddetli oluyor. Yağmurlar he zaman yağdıkları yerlere değil, farklı yerlere yağıyor. Böylece normalde yağışlı olması gereken bölgelerde kuraklık yaşanıyor. Kurak olması gereken yerlerde ise beklenmeyen yağmurlardan dolayı sel baskınları meydana geliyor."
AĞAÇLANDIRMA VE EROZYON
“… Mevcut haliyle ne devletin ne de milletin tam olarak istifade edemediği devlet orman ve arazileri için köklü bir çözüme ihtiyaç vardır. Bilim adamları ve uzmanlarının konu üzerinde geniş bir etüd yapmalarına imkan sağlanarak tarım, orman ve toprak ile ilgili kanunlar yeniden gözden geçirilerek, millet ve devletimizin refahı istikametinde düzenlenmelidir.”
ÇEVRE PANELİ
“…Anadolu’yu da erozyona uğratıp yeniden yurt aramaya çıkmak zorunda kalmayalım. “
“İlim adamlarımız Türkler’in neden çiçeği yeşili korumaya dikkat etmediğini araştırıp bulması lazım. Eğer bir belediye başkanı şehrin ortasına ektiği çiçekleri zabıta gücü ile korumak zorunda kalıyorsa bu konuda köklü bir eğitime ihtiyaç var demektir.”
Çevre Bakanı ve Suğla - Seydişehir Postası I 1991
“…Türkiye haritasını açıp baktığımız zaman Seydişehir-Bozkır arasında yer alan masmavi bir göl resmi görürsünüz. Üzerinde de Suğla Gölü yazar. Haritada gösterilen yere gittiğinizde ise göl diye bir yer göremezsiniz. Çünkü yok olmuştur. Çünkü tarım arazisi haline gelmiştir. Çünkü bu göle Seydişehirli vatandaşlar da dahil olmak üzere kimse sahip çıkmamıştır.”
ÇEVRE BAKANLIĞI
“… Öte yandan bir program ve bir esasa dayanmadan serbestçe kullanılan ziraî ilaçlar, gübreler ve hormonlar insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir.”
“…Günümüzde ileri toplu olmanın bir ölçüsü de o toplumun insan ve çevre faktörüne verdiği önemin nisbetidir. İnanıyoruz ki, ülkemiz de artık bu hassas meseleye ciddi olarak eğilecek bir seviyeye ulaşmıştır. Çevre Bakanlığı kurulmasına dair alınan karar da bunun ilk işaretidir.”
Suğla’ya Sahip Çıkalım - Seydişehir Postası I 1991
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 9 Temmuz 1991 Tarihli Yorum Yazısı
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Mİ?
"Çevre kirlenmesi sadece toprağa, suya, havaya atılan çöp ve pisliklerden mi ibarettir?
- Elbette değil.
Fakat bunlar gözle görüldüğü için dikkati çekmekte, en çok da bunlardan söz edilmektedir. "
SEBZEDE KIRMIZI ALARM
“…Memleketimizde bol bol yetişen ve yılın hemen her mevsiminde sofralarımızdan eksik olmayan bu değerli sebzeye ne oldu?
Domates Avrupalılaştı.
Çünkü hormonlar Avrupa’dan getirtiliyor. “
“…Ondan sonra gelsin hastalıklar. Kanser, böbrek yetmezliği, damar tıkanıklığı ve daha binbir çeşit illet.”
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11