Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Konular: Başarı
KALKINMA POLİTİKASI
“… Türkiye’de ‘İkinci Cumhuriyet’ tartışmaları sürerken 70 yıldır uygulanan kalkınma politikalarının vatandaşla bütünleşmediği noktası üzerinde durulmalıdır.”
“… Devlet eğer sıradan vatandaşa Ahmet’e Mehmet’e ve Hasan’a destek olup kendi işini, kendi tezgahını kendi hesabına işleten bir insan haline getirebilseydi işsiz vatandaş mı kalırdı?”
“… Vatandaş devlet kapılarında iş beklemeye devam ediyor. Komünist sistemin asıl çöküş sebebi de bu değil mi?”
HÜZÜNLÜ BAYRAM
“…Olaylardan ibret almayan, hatta düşünmeye değer görmeyen insanlardan ne köy olur, ne kasaba!” İnsanın biyolojideki tarifiyle doğar, büyür, yiyip içerek yaşar ve nihayet ölüler kategorisi insanın sadece maddi cephesini açıklar. “
“… Gayret içinde olan gençlik ise, ülke kalkınmasının dinamik gücü olur. Başka kültürleri taklit etmeden kendi örf ve an’anelerimize bağlı, muasır medeniyeti yakalamak ise ancak bu anlattığımız çerçevede mümkün olur.”
ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM
“… Günümüzde yetişmiş insan gücünün yerini hiç bir şey tutamıyor. Ekonomik ve siyasi üstünlük de yetişmiş insan gücüne bağlı.”
“… Herşeyi devletten bekleme alışkanlığından mutlaka, ama mutlaka kurtulmalıyız. Ekonomik manada her fert bir devlet olmalı, ekip kurmalı, ihtisas alanında bir şeyler yapmalıdır.
- Kalkınmanın başka reçetesi yoktur.
Prof. Aydın’ı Dinlerken - Seydişehir Postası I 1991
“…Nankör olmamalı, disiplinli olmalı, amirlere saygılı ve itaatkar olmalı. İşyerinde uyum ve saygı, başkalarının haklarına saygı, işten kaytarmama ve işini iyi yapmalı, tam yapmalı. İşte iş’te değişmeyen altın kurallar. “
Dereze Belini Aşmak - Seydişehir Postası I 1991
“… Yeni Antalya yolu ile birlikte Dereze Belinin de trafiğe açılması Seydişehir’e ulaşı yönünden yeni ufuklar açacaktır. Ayrıca av tüfekleri ile meşhur Huğlu, Üzümlü, Gencek kasabaları ile Derebucak arasındaki münasebetlerimizin gelişmesine de zemin hazırlayacaktır. “
Cumhurbaşkanı Özal’ın Açıklaması - Seydişehir Postası I 1991
“…Özal, il olacak ilçeler arasında Seydişehir’i de saydı.”
“….Haber gerçekten müthişti. Son birkaç yıldır üzerinde hassasiyetle durduğumuz Seydişehir’in il olması meselesinde ani bir gelişme olmuştu.”
Çalışma Barışı - Seydişehir Postası I 1991
“Temennimiz “iki arada bir derede kalan” işçilerin mağdur olmadan bu krizi atlatması ve çalışma barışının sağlanmasıdır.”
Alüminyumda Liderlik Kavgası - Seydişehir Postası I 1990
“Yiğitçe mücadele veren bazı yöneticiler, eninde sonunda pes etmek zorunda kalıyor.. Çünkü özel sektör temsilcileri politik destekle kamu yöneticilerinin karşısına çıkıyor.”
“…Seydişehir Alüminyum Tesisleri yok edilmek mi isteniyor?
Çamlı’nın Yemeği - Seydişehir Postası I 1990
İyi bir yöneticinin, yaşadığı bölgeye neler katabileceğini anlatıyor köşe yazısı.
“Takımın şampiyon olmasını istemediğiniz, ikinci lige çıkasını istemediğiniz söyleniyor. Doğru mu?”
Cevap, “Hodri Meydanca” idi. Dedi ki:
“-Evet, bugüne kadar doğruydu. Çünkü imkanlarımız kısıtlıydı.”
Pırıl Pırıl Hastane - Seydişehir Postası I 1989
“…Devlet hastanesinin imkanlarından hiçbir fark gözetilmeksizin bütün vatandaşlar olarak yararlanıyoruz.
Hasta günlerindeki “hanemiz” burası.”
Ankara Seyahatimiz - Seydişehir Postası I 1989
Bir insan yaşadığı çevreye ve çevresine faydalı olduğu kadar insandır belki de…
Seydişehir’e çakılacak bir çiviye katkı sağlamaya çalışan Sefa Koyuncu, Ankara’da yaptıkları ziyaretleri anlatıyor
Yüksek Okul Açılırken - Seydişehir Postası I 1989
Yıl 1989… Öyle her yerde bırakın yüksek okulu, Üniversite açmak zor… Elbette Sefa Koyuncu’da yaşadığı yerin geleceğine kalemiyle katkıda bulunmak için Yüksekokul yapımı için yetkilileri harekete geçirmeye çalışıyor.
Altın Kemer - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 1 Ağustos 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Hareketli Bir Hafta - Seydişehir Postası I 1989
“…Gelelim misafir soydaşlarımıza. Bulgaristan’ın sınırdışı ettiği göçmen güreşçilerden bir grup aileleriyle birlikte Etibank Lojmanlarına yerleştirildi. Etibank atasporumuz güreşte dev bir hamleye girişti. Şampiyonların hocası Musa Ali Tunalı ilçemize geldi. Efrahim Kamberoğlu gibi Avrupa Şampiyonu bir güreşçi ilçemizde bulunuyor.”
Hayırlı Olsun - Seydişehir Postası I 1989
“Şimdi Ne Olacak” başlıklı yorumun devamı niteliğindeki yazıda “Basının görev kamu oyunu aydınlatmak olduğuna göre; biz de sütunumuzda sözleşmenin takip ettiği seyri işçi arkadaşlaımıza duyurmaya çalıştık. Yeri gelince takdir etmenin, uyarıcı tenkitler yapmak kadar faziletli bir iş olduğu kanaatindeyiz.” Deniyor ve ekleniyor: “Ancak, en karanlık dönemlerde bile, büyük Türk Milletinin bir parçası olduğunu unutmayan Türk işçisi; içinde bulunduğu zor şartlara rağmen tahriklere kapılmadı.”
Ağalar ve Tesislerin Tevsi - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu, Etibank Seydişehir Alüminyum Tesisleri’nin tevsii konusundaki çalışmaları gündemde tutmaya çalışıyor. Alüminyum ve teknolojinin günümüzde geldiği noktadaki alüminyum ihtiyacı?
Arıtma’da Proje Arayışı - Seydişehir Postası I 1988
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 13 Aralık 1988 Tarihli Yorum Yazısı
İhracatta Altın Yıl - Seydişehir Postası I 1988
“Ancak özel sektör alüminyum sanayicilerinin, tesislerden yapılan ihracatı engelleme yolunda bir takım girişimlerde bulunduklarını işitip de üzülmemek mümkün değil.”
Ver Elini Akdeniz - Seydişehir Postası I 1988
Konya - Seydişehir - Antalya yolunun açılması. Bir yol hikayesiydi, en uzunundan. Bugün değerlendirilebildi mi, bunu yöre halkı bilir.
"... Fakat Anadolu toprağının Akdeniz’e, Akdeniz’in mavi sularının da Anadolu’ya hasreti tarih kadar eskidir. İki ayrı iklim, iki ayrı dünyayı birleştirecek olan yolun bir an önce tamamlanmasını bekleyeceğiz. Ve diyeceğiz:
- Ver elini Akdeniz,
- Ver elini Anadolu’ya."
Kocaoğlu’nun Başarısı - Seydişehir Postası I 1988
"...Belediye hizmetleri bir ekip işidir. Bu bakımdan bu büyük çalışmada belediye personelinin katkısı da büyüktür. Fakat şu da bir gerçek ki böyle kuruluşların başında iyi bir idareci, organizatör bulunursa başarıya ulaşmak mümkün olur. Aksi takdirde bir adım bile ileriye gitmek zordur."
Ekran Gazetesi - Seydişehir Postası I 1987
Teknolojideki gelişime meraklıysanız işte bu yazıyı okumalısınız. "Ekran Gazetesi"; günümüz internet yayıncılığı ve bir dönemin teleteksinin temelleri aslında. 1987 yılında Başbakan Turgut Özal’ın Antalya mitinginin 48 metre kare ekranla İstanbul’a yansıtılmasının PTT sayesinde olduğunu ve bunun günümüz video konferanslarının temelini teşkil ettiğini biliyor muydunuz?
Haydi en iyisi bir göz atın.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12