Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: Yunanistan
Batı’dan Kriz Manzaraları
"AB’nin Orta Çağ kafalı Sarkozy ve Merkel gibi liderleri, kör inadı bırakıp Türkiye’yi üyeliğe alsalardı, bu kriz olmazdı" diyenlere katılıyorum. Hatta, AB, Rusya’yı da alsa, bölge güvenlik dâhil her açıdan müthiş güçlenir. Belki de, Türkiye ve Rusya’yı AB’ye almanın tam zamanı ama Avrupa’da sadece kriz değil, kaht-ı ricâl (kaliteli yönetici kıtlığı) yaşandığı da kesin.
Modern Hayatın İncisi Perlit - Türkiye Gazetesi I 2005
Dünyada perlitin en fazla üretilen ve tüketilen ülkesi olan ABD, perliti ilk keşfeden ülke unvanına da sahip bulunuyor. Perlitin önemini keşfeden Amerikalalılar, bu nanide ürünü çok üretiyor, çok tüketiyor. “Grinin tonlarından siyaha kadar” renk yelpazesi bulunan bu parlak madene, “inci taşı” anlamına gelen “Perlit” adını da yine Amerikalılar vermiş.
Hangi Pontus? - Türkiye Gazetesi I 2002
"...Biz Osmanlı İmparatorluğu’nu ortadan kaldırırken, Doğu’da Ermenistan, Kuzeyde Pontus Rum devleti kuracaktık; Türkiye’nin batısını da Yunanistan’a verecektik ama olmadı. Şimdi bu Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almayı düşünüyoruz ama toprağıyla nüfusuyla bize büyük geliyor. Türkiye’yi bölüp, biraz daha küçülttükten sonra ‘birkaç minik şehir devletçiği’ halinde AB’ye alırsak ancak içimize sindireceğiz” düşüncesi, yani “Sevr”dir."
TÜRKİYE GERÇEĞİ
“… Statükocular ekonomi ve bürokraside, hatta dış politikada değişimin karşısındaydı. Bu sebeple özelleştirmede mesafe alınamadı. Seçim sisteminde ve idari yapılanmada reform yapılamadı. Başkanlık sistemine geçilemedi.”
“…1980’li yıllarda Türkiye’nin uluslararası alanda attığı ileri adımlar ,eski hasımlarını harekete geçirmekte gecikmedi. PKK, Güneydoğu, Demokratikleşme, Kıbrıs ve Ege gibi, bilinen enstrümanlar kullanılmaya başlandı. Yunanistan ve Almanya açıkça Türkiye’nin karşısında yer aldı. Hollanda, sürgünde Kürt Parlamentosu kurulmasına izin verdi. İçimizdeki karanlık ruhlu sözde aydınlar PKK’ya açıkça destek verdiler…”
TAMPON BÖLGE
“… Zira Doğu ve Güneydoğu sınırlarımızda Türkiye’nin taraf olduğu bir savaşın çıkması en azından Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmişlik düzeyini elli yıl daha geriye götürür.”
“…Ortadoğu’da çıkacak bir savaş, yine Batı’nın ve Amerika’nın işine yarar. Yunanistan ve Rusya ise, böyle bir depresyondan güçlenmiş olarak çıkabilir.”
YUNAN MEGALO İDEASI
Yunan devletinin temeli Türk düşmanlığına, kiliseye ve Megalo İdea’ya dayanır. Bu asırlarca böyle olmuştur. Devlet yöneticileri değişse de, Yunanistan’ın bu temel siyaseti değişmez.”