Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: tarihli
89’UN ARDINDAN
“…1989 Nasıl bir yıldı?
Dünya konjonktürü açısından ele aldığımızda, “Gorbaçov’la başladı, Çavuşesku ile bitti” şeklinde özetleyivermek mümkün.”
Cami mi Kilise mi?
“Ayasofya’nın ibadete açılmasanın istenmesi cami azlığından değildir. Bu hadisenin dünyaççapında büyük önemi vardır. Ayasofya, Türk’ün İstanbul’a hakimiyetinin sembolüdür. Hilal ve Haç mücadelesinin düğüm noktasıdır. Daha açık bir ifadeyle, Türk vatanında egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesidir.”
KADİR DEMİR’İN ÇAĞRISI (AYASOFYA)
Konu Ayasofya’nın ibadete açılması.
“…Türkiye’de en önemli mesele, millî davalara kamuoyunca sahip çıkılması meselesidir. Milletçe Ayasofya davasına sahip çıktığımız ve sesimizi duyurduğumuz zaman eminiz ki, açılmadık kapı kalmayacaktır.”
“Her karış toprağı şehid kanı ile yoğrulmuş olan bu aziz vatanımızdaki mukaddes emanetlere sahip çıkmak her Müslüman-Türk için birinci vazifedir. İnanıyoruz ki, bu memlekete hizmet eden ve bu milletin mukaddesatına sahip çıkanlar ulemanın, şühedanın ve evliyanın hayır dualarına kavuşacaklardır
Sağlık Meslek Lisesi - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 12 Aralık 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Ermenek ve Biz - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 5 Aralık 1989 Tarihli Yorum Yazısı
HAYAL UFKU
“… Türk milleti son yüzyılı, suni olarak Avrupa devletlerince ortaya atılan problemlerle uğraşmakla geçirmiştir. Bu problemleri çözmek için büyük paralar harcamak zorunda kaldığı gibi, Batıdaki teknolojik gelişmenin nabzını tutma imkanından da mahrum bırakılmıştır.”
“Tarih boyunca illim, fen ve medeniyette, ticaret ve sanatta büyük iş başarmış olanlar, büyük hayâl kurmayı bilenler olmuştur. Hayâl ufku kendi küçük dünyalarından ibaret olanlar ise, bu fani âlemde hiçbir iz bırakmadan silinip gitmişlerdir.”
Ankara Seyahatimiz - Seydişehir Postası I 1989
Bir insan yaşadığı çevreye ve çevresine faydalı olduğu kadar insandır belki de…
Seydişehir’e çakılacak bir çiviye katkı sağlamaya çalışan Sefa Koyuncu, Ankara’da yaptıkları ziyaretleri anlatıyor
DİKTATÖRLERİN SONU
“… Kitlelerin düşünce hürriyeti, Din ve inanç hürriyeti, serbest ekonomik düzen, yani kazanç hürriyeti çığlıklarıyla yankılanan Doğu Avrupa ülkelerinde diktatörler de birer birer devrilmektedir.”
HOŞ SADA
“Ne derler?
“İki kapılı han”
“Misafirhane”
“Giden gelmez, gelen durmaz”
İnanıyoruz ki; boş bir ömürün enkazı yerine “Kubbede hoş sâdâ bırakmak” isteyen şahıslar ortaya çıkacaktır.
SİYASİ İSTİKRAR - 1989
“Siyasi istikrar nasıl sağlanır? Bir kere, son derece hassas bir yapıya sahip bulunan memleketimizin menfaatleri herşeyden önce gelmelidir.”
“Gürültüden patırtıdan arınmış bir siyaset özlüyoruz. Sessiz ve çalışkan insanların, lâf değil, iş ürettiği bir yönetim istiyoruz. Ülkede siyasi istikrarın bu çerçevede sağlanabileceğine inanıyoruz.”
Tarihi Bir Gün… - Seydişehir Postası I 1989
“…Üniversiteler tarihte olduğu gibi, günümüzde de en önemli ilim merkezleridir. İstikrarlı bir öğretim imkanı sağlanan dönemlerde memleketimize değerli ilim adamları kazandıran müesseselerdir.”
TEKNOLOJİ VE İNSAN
“… İşin ilginç olan yanı ise, teknolojinin tehlikeyi insana bu kadar yaklaştırmış olması. Veya insanın modern çağa ayak uydurmak uğruna zehirle iç içe yaşama gafletine düşmesi.”
“…Çıkar yol ise teknolojiyi medeniyetin hizmetine vermektir. Madde ve mânâsı ile, iki kanadı ile yükselen bir medeniyetin.”
DEMİR PERDEDEN KAÇIŞ
“Gelecek nesiller, bu insan tabiatına aykırı rejimin yıllarca büyük bir kitleye nasıl hakim olabildiğina şaşacaklar, komünizmin kanlı macerasını ürpererek okuyacaklar. Bizim şimdiki eski Roma ve Bizans’ın macerasını okuduğumuzda olduğu gibi dehşete düşeceklerdir.”
Yüksek Okul Açılırken - Seydişehir Postası I 1989
Yıl 1989… Öyle her yerde bırakın yüksek okulu, Üniversite açmak zor… Elbette Sefa Koyuncu’da yaşadığı yerin geleceğine kalemiyle katkıda bulunmak için Yüksekokul yapımı için yetkilileri harekete geçirmeye çalışıyor.
Bu Hastane Hasta - Seydişehir Postası I 1989
“…İyi ama yeni hastane hizmete girinceye kadar, eskisinde yatanların hâli ne olacak. Hastaneden başka herşeye benzeyen bu yere “sağ gelip, hasta gitmeye” devam mı edeceğiz?
Sahip Çıkmak - Seydişehir Postası I 1989
“Seydişehir’lilerin, Seydişehir’e sahip çıkması gerekiyor.”
“…Parti saptantılarını bir kenara bırakmak gerekiyor.”
Alüminyumda Yeni Hedef - Seydişehir Postası I 1989
“Öyle anlaşılıyor ki, dünyanın zengin Boksit yataklarına sahip ülkelerinden biri olan Türkiye, bu alanda yapılan yoğun çalışmalarla istenen hedefe ulaşacak, dünya alüminyum üretiinde lâyık olduğu yeri alacaktır.”
MALAZGİRT DESTANI
“Bizans’ta ihtilaller, ayaklanmalar, isyanlar ve günübirlik suikastlerle yapılan iktidar değişiklikleri olağan işlerden sayılıyordu. İnsan denilen varlığın hiç mi hiç kıymeti yoktu. Hele kadınlar eğlence vasıtası olmaktan başka kıymet taşımazdı.”
Sıra Seydişehir’de - Seydişehir Postası I 1989
Aksaray, Bayburt, Karaman ve Kırıkkale’nin vilayet yapılmasını takdirle karşılıyor, bu dört yeni ilimizde yaşayanları tebrik ediyoruz. Ve hemen ekliyoruz: Sıra Seydişehir’de.”
Ses Duyurmak - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 8 Ağustos 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Altın Kemer - Seydişehir Postası I 1989
Sefa Koyuncu’nun ’Seydişehir Postası’ gazetesindeki 1 Ağustos 1989 Tarihli Yorum Yazısı
Hareketli Bir Hafta - Seydişehir Postası I 1989
“…Gelelim misafir soydaşlarımıza. Bulgaristan’ın sınırdışı ettiği göçmen güreşçilerden bir grup aileleriyle birlikte Etibank Lojmanlarına yerleştirildi. Etibank atasporumuz güreşte dev bir hamleye girişti. Şampiyonların hocası Musa Ali Tunalı ilçemize geldi. Efrahim Kamberoğlu gibi Avrupa Şampiyonu bir güreşçi ilçemizde bulunuyor.”
Modernizasyon İhalesi - Seydişehir Postası I 1989
“Yıllardır sözünü ettiğimiz ve yazıp çizdiğimiz modernizasyon konusunu…”
Seydişehir Etibank Alüminyum Tesisleri, Türkiye ve bölge için önemli bir güçtü
Mavi Yolculuk - Seydişehir Postası I 1989
“…Aynı bölgede iki ilçe olarak Beyşehir ve Seydişehir’i bir arada değerlendirmek yanlış olmaz kanaatindeyim. Birinin kalkınması ve gelişmesi diğerini de etkilemekte, bu iki kardeş ilçe birbirinin geleceğine sıkı sıkıya bağlılık göstermektedir.”
Sendika Seçimleri - Seydişehir Postası I 1989
“…Bilindiği gibi Türk İş ülkemizin en büyük işçi kuruluşudur ve işçileri gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında temsil etmektedir. Ülkemizi ilgilendiren önemli konularda tezler ileriye sürme imkanına sahiptir”
ilk
16-30
31
32
33
34
35
36
37
38