TIRMIK
“Sömürge aydını” tabiri, yanlış hatırlamıyorsam mermum Seyyid Ahmed Ârvasi beyefendiye ait. Mânâsı ise, kafası, beyni ve davranışları ile Batı kültürüne teslim olmuş, kendi öz milletine tepeden bakan “kopuk aydın” demektir. Dahası, sömürge aydını “mankurt” psikozu içerisinde, öz vatanına ve milletine ihaneti meziyyet telâkkî edecek kadar ‘evrenselleşmiştir. Evrensellik, bu mânâda güçlü emperyalist ülkelerin emellerine âlet olmaktan başa bir şey değildir. Sömürge aydını, mankurt psikozu içerisinde öz babasına, öz annesine, öz kültürüne, öz vatanına ve dinine düşmandır.”
“…Düşman kabile, karşı kabilenin gençlerinin beynini belirli metodlarla yıkıyor ve kendi habilesine, hatta anne, baba ve kardeşine düşman haline getiriyor. Buna benzer laboratuvar deneylerini Rusya’da yapmıştır.”
BİRLİK VE BERABERLİK
“…Türkiyemiz’in başına durmadan yeni gaileler açmak, terörle kardeş kavgasıyla uğraştırarak, bu gaileleri bertaraf etmek için devletin trilyonlarını harcatarak, hazinemizi zayıf düşürmek, sanayileşmemizi ve kalkınmamızı baltalamak, dolayısıyla insanımızı moral çöküntüsüne sevketmek, hayat standardının yükselmesini önlemek, Avrupa’dan öteden beri bize uyguladığı, adı konulmamış savaş stratejisidir.”
“…Batı’nın ötedenberi bize uyguladığı, böl parçala, karıştır, uğraştır taktiğinin bir asırdır önüne geçilemediğine göre, yapılacak en tesirli iş, birlik ve beraberliğimizi canlı tutmak, devlet, din, vatan ve bayrak mefhumları etrafında sımsıkı kenetlenmektir.”
“…Kitleleri provake etmekte yeni yeni metodlar, taktikler geliştiren dış güçlerin tahriklerine kapılarak, birbirimizle kavgaya girişmemiz, ancak düşmanları sevindirir.”
“Atalarıız ‘öfkede akıl olmaz’ derken biranda parlamanın şuursuz hareketlere yol açabileceğini ifade etmek istemişlerdir. Neticede alınan ve başarıya ulaşan işler, sabır ve sükunet içerisinde, mantık ölçüleri içerisinde hareket ederek yapılan işlerdir.”
EMEKLİ Mİ, "EMEKLE" Mİ?
“… Emeklemenin insanın aşına ileri yaşlarda geldiği vakidir. Mesela askerde, tatbikat sırasında, savaş stratejisi öğrenmek için, emekleme hatta alçak sürünme öğrenilir. Ancak bu mutemel bir savaşta, kişinin hayatını kurtarması ve düşmana sessizce yaklaşarak, hedefine ulaşması için mutlaka bilinmesi ve tatbik edilmesi gereken yararlı hareketlerdir.”
“…Bolu-Kartalkaya’da açlığa dokuz gün, yani 216 saat dayanan albay ve oğluna karşılık, bizi emekli vatandaş 28 saat aç kalınca, Kızılay Meydanı’nda dilenmeye başlamı
“… Emekliliği yaklaşanlara son birkaç ay Rabmo eğitimi vererek, açlığa nasıl dayanılır, öğretmemiz gerekiyor.”