YERİNDE SAYMAK
“… Türkiye’de siyasi gündem kırk yıldan beri hiç değişmiyor; gerginlik, kavga, kısır çekişme, küçük hesaplar, ayak oyunları. Dünya kırk yılda nereden nereye geldi; biz neredeyiz? 20. Yüzyılın sonunda dünya neler konuşuyor, nereye koşuyor; biz nelerle uğraşıyoruz.”
“… Hükümetler ertelemeyi çözü olarak görüyor, göstermeye çalışıyor. Dünya menfi istatistiklerinde -enflasyon, işsizlik, kalkınma- ön sıralara yükseliyoruz. Yarışı başlarda değil, sonlarda götürüyoruz.”
“… Savaşta yıkılan Avrupa’nın, Almanya ve Japonya’nın son elli yılda aldıkları mesafeye bakın, bir de savaş görmeyen Türkiye’nin haline. Memleketimizin iyi idare edildiğini -bazı dönemler hariç- söyleyen varsa ayağa kalksın.
Artık Türkiye’nin gündemini değiştirme zamanı değil mi, ne dersiniz?”
TIRMIK
“Sömürge aydını” tabiri, yanlış hatırlamıyorsam mermum Seyyid Ahmed Ârvasi beyefendiye ait. Mânâsı ise, kafası, beyni ve davranışları ile Batı kültürüne teslim olmuş, kendi öz milletine tepeden bakan “kopuk aydın” demektir. Dahası, sömürge aydını “mankurt” psikozu içerisinde, öz vatanına ve milletine ihaneti meziyyet telâkkî edecek kadar ‘evrenselleşmiştir. Evrensellik, bu mânâda güçlü emperyalist ülkelerin emellerine âlet olmaktan başa bir şey değildir. Sömürge aydını, mankurt psikozu içerisinde öz babasına, öz annesine, öz kültürüne, öz vatanına ve dinine düşmandır.”
“…Düşman kabile, karşı kabilenin gençlerinin beynini belirli metodlarla yıkıyor ve kendi habilesine, hatta anne, baba ve kardeşine düşman haline getiriyor. Buna benzer laboratuvar deneylerini Rusya’da yapmıştır.”
BİRLİK VE BERABERLİK
“…Türkiyemiz’in başına durmadan yeni gaileler açmak, terörle kardeş kavgasıyla uğraştırarak, bu gaileleri bertaraf etmek için devletin trilyonlarını harcatarak, hazinemizi zayıf düşürmek, sanayileşmemizi ve kalkınmamızı baltalamak, dolayısıyla insanımızı moral çöküntüsüne sevketmek, hayat standardının yükselmesini önlemek, Avrupa’dan öteden beri bize uyguladığı, adı konulmamış savaş stratejisidir.”
“…Batı’nın ötedenberi bize uyguladığı, böl parçala, karıştır, uğraştır taktiğinin bir asırdır önüne geçilemediğine göre, yapılacak en tesirli iş, birlik ve beraberliğimizi canlı tutmak, devlet, din, vatan ve bayrak mefhumları etrafında sımsıkı kenetlenmektir.”
“…Kitleleri provake etmekte yeni yeni metodlar, taktikler geliştiren dış güçlerin tahriklerine kapılarak, birbirimizle kavgaya girişmemiz, ancak düşmanları sevindirir.”
“Atalarıız ‘öfkede akıl olmaz’ derken biranda parlamanın şuursuz hareketlere yol açabileceğini ifade etmek istemişlerdir. Neticede alınan ve başarıya ulaşan işler, sabır ve sükunet içerisinde, mantık ölçüleri içerisinde hareket ederek yapılan işlerdir.”