Konular
Resûlullah Efendimiz
Üçüncü Yeni
Ahiret ve Ölüm
Alimler ve Evliyalar
Başarı
Batı ve Türkiye
Doğa ve Çevre
Dış Politika ve Dünya
Dinimiz ve Ehl-i Sünnet
Eğitim
Ekonomi
Gençlik
Güncel ve Aktüel
İlim, Bilim ve Teknoloji
İnsan ve Toplum
İstanbul
Kültür ve Sanat
Muhâfazakâr San’at
Savaş
Sevgi ve Hoşgörü
Siyaset
Tarih
Terör
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Cumhuriyetleri
Türkiye
Zaman & Vakit
SEFA KOYUNCU
ÜÇÜNCÜ YENİ
ŞİİRLER
Şiirleri
İğnelik
Rubâi
Nükteler
YAZILARI
Yazıları
Üçüncü Yeni
Yaşadıkça
Erdoğan'a Mektuplar
HİKAYELER & MİZAH
RÖPORTAJ & HABER
Röportajlar
Haberler
SEYDİŞEHİR
SEYDİŞEHİR
FOTOĞRAFLAR
OBJEKTİFİNDEN
KİTAPLARI
VİDEOLAR
VEFATININ ARDINDAN
Etiket: 1990
Mortaş Yolunda - Seydişehir Postası I 1990
“...Niçin bu kadar detaya girdim? Gittiğimiz toplantının konusu iş güvenliğiydi. Biz ise otomobille adeta buz pateni yaparak toplantıyı izlemeye gidiyorduk.”
Çamlı’nın Yemeği - Seydişehir Postası I 1990
İyi bir yöneticinin, yaşadığı bölgeye neler katabileceğini anlatıyor köşe yazısı.
“Takımın şampiyon olmasını istemediğiniz, ikinci lige çıkasını istemediğiniz söyleniyor. Doğru mu?”
Cevap, “Hodri Meydanca” idi. Dedi ki:
“-Evet, bugüne kadar doğruydu. Çünkü imkanlarımız kısıtlıydı.”
Lise Müdürü Hatipoğlu - Seydişehir Postası I 1990
Bu yazıda politik sebepler dolayısıyla yapılan atamaların bir ilçeye ve ilçedeki insanların gelişimine ne kadar etki edebileceğinizi bulabilirsiniz.”…
Bu başarılı idarecinin morali bozulmak, hizmetine engel olunmak isteniyor. Bu yanlışlık düzeltilmeli, çalışkan ve başarılı insanlar cezalandırılmamalıdır.”
Sahipsizlik.. - Seydişehir Postası I 1990
“Birinin çıkıp bu işleri ele alarak, çözüme kavuşturması gerekiyor. Bu da bizce halkın oyları ile işbaşına gelen Belediye Başkanı’nın görevidir. Başkan ilgili makamlara başvurarak halkın hak ve menfaatlerine sahip çıkmalıdır.”
CAMİİ’Mİ KİLİSE Mİ?
“Ayasofya’nın ibadete açılmasanın istenmesi cami azlığından değildir. Bu hadisenin dünyaççapında büyük önemi vardır. Ayasofya, Türk’ün İstanbul’a hakimiyetinin sembolüdür. Hilal ve Haç mücadelesinin düğüm noktasıdır. Daha açık bir ifadeyle, Türk vatanında egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesidir.”
89’UN ARDINDAN
“…1989 Nasıl bir yıldı?
Dünya konjonktürü açısından ele aldığımızda, “Gorbaçov’la başladı, Çavuşesku ile bitti” şeklinde özetleyivermek mümkün.”
Cami mi Kilise mi?
“Ayasofya’nın ibadete açılmasanın istenmesi cami azlığından değildir. Bu hadisenin dünyaççapında büyük önemi vardır. Ayasofya, Türk’ün İstanbul’a hakimiyetinin sembolüdür. Hilal ve Haç mücadelesinin düğüm noktasıdır. Daha açık bir ifadeyle, Türk vatanında egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun göstergesidir.”
KADİR DEMİR’İN ÇAĞRISI (AYASOFYA)
Konu Ayasofya’nın ibadete açılması.
“…Türkiye’de en önemli mesele, millî davalara kamuoyunca sahip çıkılması meselesidir. Milletçe Ayasofya davasına sahip çıktığımız ve sesimizi duyurduğumuz zaman eminiz ki, açılmadık kapı kalmayacaktır.”
“Her karış toprağı şehid kanı ile yoğrulmuş olan bu aziz vatanımızdaki mukaddes emanetlere sahip çıkmak her Müslüman-Türk için birinci vazifedir. İnanıyoruz ki, bu memlekete hizmet eden ve bu milletin mukaddesatına sahip çıkanlar ulemanın, şühedanın ve evliyanın hayır dualarına kavuşacaklardır
Referandum Sonrası - Seydişehir Postası I 1988
1990’lı yıllar ile 2010’lu yıllar arasında fark görebilecek misiniz? Muhalefette zihniyet değişmiyor.
"... Referandum yolunun muhalefet partilerince adeta faydasız bir müessese imiş gibi gösterilmesi, demokrasi adına fevkalade esef verici bir hadisedir."
"... Referandum sandığından büyük ekseriyetle "Hayır" çıktığına göre ahalli seçimler Mart’a belki de daha sonra kalmıştır. Bu sonucun uzun süredir seçim atmosferinde yaşayan Türkiye için faydası olduğu söylenemez. İktidar partisi ise 29 Kasım genel seçimlerinde aldığı oyu yaklaşık olarak korumuştur. Bu duruda dört yıl daha iktidardadır. Buna göre muhalefetin de "Özal’ı devirme" hedefine ulaşamadığı söylenebilir. Neticede referandumun muhalefet tarafından yozlaştırılmasından zararlı çıkan Türk milleti olmuştur. Çünkü bir anayasa maddesi değiştirme fırsatı değerlendirilememiştir."
Referandum Yaklaşırken - Seydişehir Postası I 1988
25 Eylül 1988... Bir referandum öncesi kaleme alınan yazıdan özetler:
"...1950’den önce şeflik döneminde bu millete hiçbirşey danışılmazdı. Bırakalım Anayasa Maddesi değişikliğini, millete seçim bile çok görülürdü."
"...Olağanüstü şartlar altında yapılan Anayasalar, zaman içerisinde ihtiyaca cevap veremez duruma gelmekte ve değiştirilmesi icabetmektedir. Bu anayasa değişikliklerinin yine olağanüstü şartlarda yapılmasını beklemek mi, yoksa millet iradesiyle değiştirmek mi daha iyi?"
İşçi Ne Yapsın? - Seydişehir Postası I 1988
Hükümet, Muhalefet, Sendika, İşveren, İşçi... Hep bir ağızdan "İşçinin ekonomik durumu düzeltilmeli" diyor.
Ama kimse çözüm üretmiyor. İşçi siyaset malzemesinin baş argümanı. Teşhiste birlik var, fakat tedavi için formül bulunmuş değil. İş tedaviye gelince birlik bozuluyor. 1988 Türkiye’si ve siyasetinden manzaralar...
1
2
3