Bu Şiir Burada Bitmez

YAŞADIKÇA I BU ŞİİR BURADA BİTMEZ

 

        Lise yıllarından itibaren şiirle iç içe olan Başbakan Erdoğan’ın kaset ve CD’leri bir milyondan fazla satarak değme sanatçıları gölgede bıraktı. Bu satışlardan bir kuruş almayan Erdoğan, CD ve kaset gelirinin tamamını ‘düşünce suçluları’ ile şehit aileleri, dul ve yetimlerine bağışladı

        Başbakan Erdoğan, lise yıllarından bu yana şiirle haşır neşir. Yazmıyor ama okuyor, ezberliyor ve yorumluyor. Hemen her konuşmasında şiire yer veriyor. Okurken duygulanıyor, ağlıyor ve dinleyenleri de ağlatıyor. Seslendirdiği şiirlerden yapılan, “Bu şarkı burada bitmez” isimli kasetin, değme sanatçıları gölgede bırakarak, bir milyon satış rakamını aşması da gösteriyor ki, halkımız tarafından rağbet görüyor, beğeniliyor, seviliyor. En önemlisi de çoktandır ihmal edilen Türk şiiri, Başbakanın şahsında tavan yapıyor, yeniden zirveye çıkıyor. Bu sizce de, Türk edebiyatının geleceği açısından da asla göz ardı edilmeyecek bir realite değil mi?

               

       DÜŞÜNCE MAHKUMU

       1997’de okuduğu, Ziya Gökalp’e ait bir şiir yüzünden 28 Şubat sürecinde hapse mahkum edilen ve dört ay Pınarhisar Cezaevinde yatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, şiir kaset ve CD’lerinin gelirini ‘düşünce suçluları’ ile şehit aileleri dul ve yetimlerine bıraktığını biliyor muydunuz? Bir milyondan fazla satan şiir kaset ve CD’lerin gelirinden bir kuruş almadığını, yapımcı şirketin yetkilisinden öğreniyoruz.             ‘Bu şarkı bitmez’ albümünün hazırlandığı Ulus Stüdyolarının sahibi İskender Ulus, bu konuda şunları söylüyor:

       “Erdoğan, albümün gelirini ‘düşünce suçluları’na bağışladı. Gelirin üçte birinin de, Türkiye Yazarlar Birliği vasıtasıyla şehit aileleri, dul ve yetimlerine verilmesini şart koştu. Başbakan bu albümden bir kuruş gelir almadı. “

 

        ŞİİRLİ NASİHAT

        Gençlerle bir buluşmasında, “Ben tabii şiiri çok severim. Yazmam ama okurum ve şiir de beni çok sever” diyen Erdoğan, onlara Akif’in ‘bir çocuğa nasihat’i olan şu şiirini seslendirir:

        “İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum Nevruz?

         Ne çok söyle, ne büyük söyle.

         Yiğit işte gerek.

         Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme.

         Özü sağlam, sözü sağlam adam ol, ırkına çek.”

         Bu sırada Erdoğan’ın, ilk albümle sağladığı başarının ardından yeni bir şiir albümü çıkarma hazırlığı olduğu da gelen haberler arasında.

 

                SEVDİĞİNDE YOK OLMAK

                Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘sevgi platformu’nca ilginç bir soru yöneltiliyor:

-  Hiç aşık oldunuz mu?

-  Evet oldum. (Emine Hanımı kastederek) Şu anda ilk ve tek âşık olduğum kişinin yanındayım ve 31 yıldır aynı hayatı paylaşıyoruz

-   Tek bir cümleyle nedir aşk sizce?

-   Aşk, kişinin sevdiğinde yok olmasıdır.

 

  BU GENÇ TAKDİM ETSİN

  70’li yıllar. Merhum Necip Fazıl’ın İstanbul’da vereceği bir konferansın hazırlıkları sürerken, onu takdim edecek bir kişi aranır. Birkaç kişinin hitap şeklini dinledikten sonra kararını açıklayan ünlü şair, henüz lise öğrencisi olan Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret eder:

-  Beni, bu delikanlı takdim etsin!

Necip Fazıl, bir başka vesileyle de şöyle der: “Ben şiir yazarım, Tayyip Bey de okur!”

 

ÇEKİRDEKTEN YETİŞMEYİZ

Hâlen yurt dışında ticaretle uğraşan Mustafa Metin, Fatih İmam Hatip  Lisesi’nde birlikte okuduğu Erdoğan hakkında şöyle diyor:

                “Erdoğan, okulumuzun münazara sözcüsü idi. Hitabeti o günlerde ilerletti. Hitabet alanında sürekli İstanbul birincisi olurdu. Okulumuz onun sayesinde derece yaptı. Başbakanın şimdiki hitabet başarısı da o günlere dayanıyor.”

 

SEFA KOYUNCU I 10.01.2011 – TÜRKİYE GAZETESİ