VEFATININ ARDINDAN I Doğruluş.com sitesinden...

 

 

Kategori : / PORTRELER
Okunma Sayısı: 1393
SEFA KOYUNCU DİYE BİR GÜZEL İNSAN (Vefatı üzerine)

SEFA KOYUNCU DİYE GÜZEL BİR İNSAN (Vefatı üzerine)Merhumu twitterda tanıdım.

Baktım, güzel sözler, fikirler yazıyor ve paylaşıyor. Takipçisi de çok. Benim takipçim az olduğundan yazdıklarımı gören duyan olmuyor. Tuttum tweetlerimin bazılarını Sefa Bey'e de göndermeye başladım. Hayret, ânında RTliyordu. Takipçisi çok olduğundan tweetlerimi gören ve paylaşan çoğalıyordu. Oysa twitterda bir RT cimriliği vardı nedense. Hele tanınmış yazar çizer takımı kendi tweetlerine binlerce RT alırken kimseciklerin tweetlerine RT veya FAV yapmazlardı. Öyle ya onlar sadece okunmak için vardılar. Sefa Bey merhumda böyle bir kibir yoktu. Kendisine hislerimi yazdım. "Hocam, takipçim az olduğundan fikirlerimden kimsecikleri haberdar edemiyorum. Tweetlerimi size gönderiyorum, siz de -Allah razı olsun- RT cimriliği etmiyorsunuz; böylece kısmen de olsa fikirlerimi birilerine ulaştırmış oluyorum. Gerçi bu şekilde yumurtalarını başka kuşların yuvalarına bırakan kuşlara benziyorum ama beni hoşgörün artık." demiştim.

O da "Bir fikir kırıntısı gördüğüm her tweeti RTlerim." diye cevap vermişti.

Kendisini görmeden, uzaktan uzağa sevdiğim, bir güzel insan olduğu yazılarından resimlerinden kolayca anlaşılan bir insandı. Çok üzüldüm, çok...

SEYYİT AHMET ARVASÎ'YE VEFÂ ve BÜYÜK OSMANLI YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI başlıklı yazılarını daha önce sitemize koymuştuk.

Allah ganî ganî rahmet eylesin.

DOĞRULUŞ

***

Türkiye Gazetesi'nin eski Kültür Sanat Servisi Yönetmeni Sefa Koyuncu vefat etti. Kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Sefa Koyuncu 65 yaşındaydı. Gazeteci Koyuncu, Eyüp Sultan Camii'nde bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Kabristanı'na defnedilecek. Konya'da dünyaya gelen Sefa Koyuncu, Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuştu. Koyuncu'nun kaleme aldığı eserleri arasında, “Don Kişot Sendromu- Ermeni Soykırımı Komedyası, (BKY) , 2001-İstanbul”, “Irak'ta Kanlı Şafak / Şiirler, (Mavi Web) -2004 İstanbul” ve “Sanatta Muhafazakâr Yapılanma (ACTA Medya), 2014 İstanbul” bulunuyor.


Sefa Koyuncu kimdir?

1950 yılında Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Aşağıçiğil kasabasında doğdu. Konya Karatay Lisesi ve Ankara M. Rüştü Uzel Kimya Meslek okulunu bitirdi. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Eğitim Fakültesinden pedagojik formasyon aldı. Askerliğini, Tekirdağ-Çorlu'da yaptı (1972).

Etibank Seydişehir Alüminyum Tesisleri Araştırma Laboratuvarlarında laborant ve teknisyen olarak çalıştı.

Gazeteciliğe 1976’da, Türkiye gazetesi Seydişehir temsilcisi ve muhâbiri olarak başladı. Bölgede uzun yıllar aktif gazetecilik ve Seydişehir Postası’nda yaklaşık sekiz yıl başyazarlık yapdı. Seydişehir Haber gazetesi ile Hilâl dergisinde yazdı. Bu yıllarda şiirleri, İstanbul merkezli “Türkiye’de ve dünyâda Sabah” gazetesinde yayınlandı. Türkiye gazetesinin haftalık eki Türkiye Pazar’da, “Pazar Muhabbeti” sütûn başlığıyla yazılar kaleme aldı (1992). Seydişehir Televizyonunda (SEY TV), programlar hazırladı ve sundu. İki dönem Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yapdı. Çeşitli ödüller aldı.

1995’de taşındığı Konya’da yapdığı haber ve röportajların Türkiye gazetesinde yayınlanmasının yanı sıra, bölge gazetesi Yeni Meram ile 7. Gün ve Heybe dergilerinde yazdı.

2000 yılı sonlarında kültür ve san’atın başkenti İstanbul’a yerleşdi. Babıâli Kültür Yayıncılığında (BKY) editörlük ve yayın yönetmenliği yapdı. Makâleleri, Biyografi Analiz dergisinde yer aldı. Mavi Yeşil edebiyât dergisine verdiği bir mülâkât, derginin Mart-Nisan 2013 sayısında yayınlandı.

Musahhihlik, editörlük ve kültür san’at yönetmenliği yapdığı Türkiye gazetesinde, haber ve röportajlarının yayınlanmasının yanı sıra; “İğnelik”, “Üçüncü Yeni”, “Yaşadıkça” sütûn başlıklarıyla köşe yazıları yazdı (2001-2013).

Lisans tezini, SÜ-Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Prof.Dr. Mustafa Özcan'ın danışmanlığında; Yeni Adam ve Yedi Tepe dergilerinin kurucusu, eleştirmen-yazar Hüsamettin Bozok'un edebî makaleleri üzerine yaptı.

ESERLERİ:

1.Don Kişot Sendromu- Ermeni Soykırımı Komedyası, (BKY) , 2001-İstanbul
2.Irak'da Kanlı Şafak/ Şiirler, (Mavi Web) -2004 İstanbul 
3.Sanatta Muhafazakâr Yapılanma (ACTA Medya), 2014 İstanbul

 

Yazının kaynağına ulaşma için tıklayınız.

 

http://sefakoyuncu.blogcu.com/sefa-koyuncu-kimdir/10108799
 
KAYNAK: http://www.dogrulus.com/index.php?142=yazi&id=5938/SEFA-KOYUNCU-DIYE-BIR-GUZEL-INSAN-Vefati-uzerine.html/5938